"Ford" avertizează în privinţa viitorului său în Marea Britanie

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 ianuarie 2014

"Ford" avertizează în privinţa viitorului său în Marea Britanie

Dacă ţara iese din UE, compania americană îşi va regândi operaţiunile locale

"Ford Motor" Co., producătorul auto cel mai bine vândut în Marea Britanie, avertizează că va fi obligat să-şi regândească operaţiunile locale dacă ţara votează în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană.

Premierul David Cameron a promis că, dacă va reveni la putere în urma alegerilor din mai 2015, va organiza o consultare publică în 2017 privind rămânerea în UE sau părăsirea blocului de către Marea Britanie.

Stephen Odell, directorul "Ford" pentru Europa, a afirmat, ieri, citat de publicaţia Telegraph: "În mod cert vom fi singurii care vom adopta o astfel de decizie. Ce va însemna asta pentru tarife, pentru taxe? Va trebui să analizăm implicaţiile. Recomand cu tărie ca Marea Britanie să rămână în UE, atât pentru afaceri, cât şi pentru angajaţi".

Afirmaţiile oficialului "Ford" vin după ce, în noiembrie 2013, şeful alianţei "Renault-Nissan", Carlos Ghosn, atrăgea atenţia că "Nissan" îşi va reconsidera investiţiile din Marea Britanie, dacă acest stat va părăsi Uniunea Europeană.

În iulie anul trecut, "Ford" şi-a închis fabrica din Southampton (sudul Angliei) şi liniile de la uzina Dagenham, care producea caroserii pentru modelul Transit. Dar compania mai are 15.000 de angajaţi în Marea Britanie, majoritatea construiesc şi dezvoltă motoare, iar 100.000 de locuri de muncă sunt în reţeaua de dealeri şi furnizori de piese auto.

Menţionăm că vânzările auto din Marea Britanie au crescut cu 10,8% anul trecut (cel mai semnificativ avans din 2007), la 2,26 milioane de vehicule, în timp ce livrările din Europa au scăzut în ultimii ani.

"Ford" şi-a revizuit în sens pozitiv estimările privind profitul său din acest an, pe fondul creşterii solide înregistrate pe piaţa internă şi al evoluţiei bune din China şi Europa. "Ford" aşteaptă ca profitul său să depăşească nivelul de opt miliarde de dolari obţinut în 2012.

În trimestrul al treilea din 2013, câştigul "Ford" a scăzut cu 22%, la 1,27 miliarde dolari. Divizia din America de Nord a avut un profit de 2,3 miliarde dolari în perioada iunie - august 2013, însă cea din Europa a consemnat pierderi de 228 de milioane de dolari. Totuşi, rezultatul negativ din Europa este inferior celui din trimestrul al treilea din 2012: 470 de milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb