Ford Europe: Constructorii auto europeni trebuie să rezolve problema surplusului de producţie

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 iunie 2010

Ford Europe: Constructorii auto europeni trebuie să rezolve problema surplusului de producţie

Constructorii de autovehicule din Europa trebuie să rezolve problema surplusului de capacitate de producţie, care s-a agravat de la începutul recesiunii, a declarat directorul general al Ford Europe, John Fleming, potrivit Agerpres care citează Reuters.

Se estimează că industria auto europeană are o supracapacitate de 35%, însă companiile se confruntă cu opoziţia guvernelor şi sindicatelor faţă de închiderea de fabrici şi disponibilizări.

Fleming a declarat, ieri, că excesul de capacitate a crescut în timpul recesiunii, care a fost considerată de mulţi o oportunitate pentru constructorii auto de a-şi reduce anvergura operaţiunilor.

"Supracapacitatea este un factor principal care alimentează discounting-ul masiv pe care îl putem vedea astăzi în piaţă. Acesta nu este un mod sustenabil de a administra industria. Trebuie să ne amintim că este nevoie de acţiune nu numai pentru a ne îmbunătăţi eficienţa în privinţa pieţei europene, ci şi pentru a ne ascuţi colţii competiţiei pe piaţa globală", a spus şeful Ford Europe.

Fleming a reiterat prognoza Ford pentru piaţa auto europeană în acest an, de 14-15 milioane de maşini noi vândute, arătând că progresul bun al indicatorilor economici este mai important decât temerile legate de criza datoriilor de stat şi de măsurile de austeritate.

Măsuri precum creşterea de TVA efectuată în Marea Britanie nu va descuraja consumatorii interesaţi să cumpere automobile, a continuat el.

"Personal, cred că vom vedea o piaţă tot mai slabă, probabil încă în intervalul de 14-15 milioane de unităţi", a afirmat Fleming.

Anul trecut, piaţa auto europeană a beneficiat de un sprijin puternic din partea programelor de tip "rabla" introduse de majoritatea ţărilor de pe continent. Astfel, vânzările din UE, Elveţia, Norvegia şi Islanda s-au plasat la 14,48 milioane de autovehicule noi în 2009.

Multe dintre programele de înnoire a parcului auto s-au încheiat însă între timp, iar cele rămase sunt eliminate gradual, aducând în prim plan, ca principal factor de creştere a industriei auto, procesul de relansare economică.

"Am avut un prim trimestru foarte bun datorită programelor rabla. Al doilea trimestru a fost mai aproape de normal. Cred că suntem la mijlocul cărţii şi este un moment greu, pentru că ultimul capitol nu s-a scris încă", a arătat John Fleming.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb