Fost internaţional turc, inculpat pentru apartenenţă la grupul lui Fethullah Gulen

Cristina Radu
Internaţional / 29 august 2017

Omer Catkic (Sursa foto: Wikipedia)

Omer Catkic (Sursa foto: Wikipedia)

Fostul portar al naţionalei Turciei, Omer Catkic, a fost inculpat pentru apartenenţă la grupul lui Fethullah Gulen, el fiind plasat în detenţie până la proces, potrivit News.ro. Un tribunal a decis inculparea fostului portar şi a ordonat plasarea sa în arest, în aşteptarea procesului, a cărui dată nu a fost încă fixată, a anunţat agenţia Dogan.

Omer Catkic a fost reţinut la 22 august din cauza presupuselor legături cu mişcarea lui Fethullah Gulen, acuzat că a organizat lovitura de stat din Turcia de anul trecut. Omer Catkic este bănuit că a folosit aplicaţia criptată Bylock, care potrivit autorităţilor turce, ar fi instrumentul de comunicare între presupuşii organizatori ai loviturii de stat.

Acesta este acuzat şi că a investit un milion de dolari în Bank Asya, bancă apropiată lui Fethullah Gulen, care de la lovitura de stat a trecut sub tutela statului. El a fost selecţionat de 19 ori în naţionala Turciei şi a jucat pentru Antalyaspor şi Bursaspor. Catkic s-a retras în 2012, fiind de atunci comentator sportiv la un post de televiziune.

În noaptea de 15-16 iulie 2016, o facţiune din armata turcă a încercat să răstoarne regimul preşedintelui Erdogan, militarii susţinând că vor să protejeze statul turc de influenţele islamice pe care şeful statului încearcă să le introducă. Lovitura de stat a eşuat în câteva ore, după ce sute de mii de susţinători ai liderului au ieşit în stradă.

Autorităţile turce îl acuză pe Fethullah Gulen de orchestrarea loviturii de stat. După tentativa de lovitură de stat, 10.000 de persoane - militari, poliţişti, academicieni, profesori universitari, medici, judecători, procurori, funcţionari publici, precum şi jurnalişti - sunt urmăriţi în justiţie, în timp ce aproximativ 50.000 au fost concediaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb