Fost ofiţer de poliţie judiciară din DNA, trimis în judecată

A.C.
Anticorupţie / 28 mai 2014

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, pentru un fost ofiţer de poliţie judiciară din DNA şi în stare de libertate pentru trei foşti comisari în Garda Financiară.

Emil Dan Manolachi, la data faptelor ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, în prezent ofiţer la I.P.J. Constanţa cu grad de comisar şef, este acuzat de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului.

Sorin Florea, Mihail Ciprian Fronea şi Cristian Eduard Tomescu, foşti comisari în Garda Financiară, sunt urmăriţi în stare de libertate pentru complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului.

În zilele de 7 şi 8 iulie 2012, Manolachi Dan Emil, în calitatea de comisar şef în cadrul DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, a furnizat, pe circuitul format din Fronea Ciprian - Florea Sorin - Tomescu Eduard, informaţii nedestinate publicităţii, care vizau aspecte esenţiale ale unui dosar instrumentat de unitatea de parchet din care făcea parte, potrivit DNA.

Aceste informaţii reprezentau: conţinutul denunţului care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare de către instanţa de judecată, rezultatul activităţilor infracţionale monitorizate urmare a autorizării de către instanţă şi aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative.

Manolachi a urmărit să obţină bunuri necuvenite în valoare de 250 lei, precum şi ca autorul infracţiunii de corupţie să evite prinderea în flagrant. Acţiunile desfăşurate de Manolachi au condus la îngreunarea cercetărilor şi implicit, la acel moment, la obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, reprezentând obiectul infracţiunii de corupţie, şi anume suma de 200.000 euro.

În urma infracţiunii, Manolachi a obţinut produse alimentare în valoare de 250 lei de la Fronea Ciprian.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de menţinere a arestării preventive faţă de Emil Dan Manolachi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb