Fostul premier al Republicii Moldova Ion Chicu anunţă că revine în politică

A.P.
Politică / 31 martie 2021

Fostul premier al Republicii Moldova Ion Chicu anunţă că revine în politică

Ion Chicu, fost premier al Republicii Moldova, a anunţat marţi noapte că revine în politică şi lansează o nouă formaţiune politică, transmite Agora.md, citat de Digi24.

"Împreună cu mai mulţi colegi am creat Grupul de iniţiativă pentru înregistrarea Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei. Obiectivul principal al PDCM constă în dezvoltarea şi modernizarea Ţării noastre Republica Moldova, prin consolidarea societăţii şi integrarea statului nostru în Uniunea Europeană", a scris Chicu pe Facebook.

Din echipa sa fac parte fosta ministră a Sănătăţii Viorica Dumbrpveanu, fostul şef de la Economie Anatol Usatîi, directoarea ODIMM, Iulia Costin, secretara generală a Guvernului, Lilia Ianconi, precum şi alţi şefi de direcţii sau instituţii guvernamentale, primari, directori de spitale.

În anunţul său, fostul şef al Guvernului a menţionat că principalul deziderat al noului partid va fi integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

"Aceasta este singura posibilitate de a ne păstra statalitatea, de a creşte nivelul de trai al oamenilor şi de a valorifica oportunităţile de dezvoltare contemporană. Integrarea în UE este şi unica şansă de reintegrare a regiunii transnistrene. Îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă în Ţară este posibilă prin restabilirea ordinii stricte, în deplină concordanţă cu principiile statului de drept. Într-un stat democratic şi puternic nu există corupţie, nu există încălcarea drepturilor omului şi nici dezmăţ politic şi administrativ", a mai punctat Ion Chicu.

Ion Chicu a fot premier al Republicii Moldova în perioada 2019-2020, consilier al preşedintelui pro-rus Igor Dodon în perioada iulie-noiembrie 2019 şi ministru al Finanţelor în perioada 2018-2019.

În acest moment, criza politică din Republica Moldova se adânceşte iar preşedintele Maia Sandu a anunţat, luni, că a sesizat Curtea Constituţională pentru "constatarea circumstanţelor" de dizolvare a Parlamentului, în vederea organizării alegerilor anticipate, după ce Parlamentul a eşuat să voteze un guvern în termenele legale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ion Chicu, prorus in gandire si in fapt, stie ca niciodata Moldova nu va fi admisa in U.E.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb