Fostul preşedinte peruan Pedro Castillo a cerut azil în Mexic

V.G.
Internaţional / 9 decembrie 2022

Fostul preşedinte peruan Pedro Castillo a cerut azil în Mexic

Ministrul mexican de Externe, Marcelo Ebrard a anunţat ieri că fostul preşedinte peruan, Pedro Castillo, destituit şi aflat în prezent în arestat preventiv, a adresat o cerere oficială de azil Mexicului, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Urmărit pentru răzvrătire şi conspiraţie, Pedro Castillo a transmis cererea ambasadei mexicane din Lima în noaptea de miercuri spre joi, a declarat Ebrard, publicând pe Twitter scrisoarea avocatului fostului preşedinte peruan. Acesta afirmă că fostul preşedinte peruan este victima unei "persecuţii nefondate din partea organelor de justiţie care au căpătat un caracter politic".

"Mexic a iniţiat ulterior consultări cu autorităţile peruane", a precizat Marcelo Ebrard. "Ambasadorul mexican la Lima, Pablo Monroy, a putut să vorbească cu Pedro Castillo, aflat în detenţie la o bază a poliţiei din Lima", a adăugat ministrul.

Mai devreme în cursul zilei de ieri, preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat că Pedro Castillo l-a sunat pentru a cere azil în Mexic. Preşedintele mexican consideră că Pedro Castillo este o victimă a elitelor economice şi politice din Peru. Mexicul va aştepta câteva zile înainte să o recunoască pe noua preşedintă peruană Dina Boluarte, învestită în funcţie miercuri.

Justiţia peruană a ordonat ieri şapte zile de arest preventiv pentru Pedro Castillo.

Castillo a fost demis miercuri, printr-un vot al Parlamentului, la scurt timp după ce acesta a anunţat dizolvarea acestui for, demisie calificată imediat drept o tentativă de "lovitură de stat" de mai multe personalităţi.

Acuzaţiile de răzvrătire şi conspiraţie se adaugă altor şase anchete pentru corupţie sau trafic de influenţă care îl vizează pe Pedro Castillo, infracţiuni de care sunt acuzaţi şi membrii familiei sale, precum şi anturajul său politic.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci MariMar, nepoata lu" MariSol a ramas "embarasada", caci a mancat dulceata de nuci cu o lingurita a lu" Don Pedro, sefu" la cireada de vaci, de pe mosia lu" Don Aleandro del Sol... , iar auella lu' Des-Pacita i-a furat nobio lu' Clemencita Del Torres... Si astfel Chipitta del' Dole l-a intalnit pe Ionathaan Buza de Iepure, la coada la leustean bio. Piata Obor pe dreapta, dupa sacii cu cartofi de Covasna.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb