Fostul primar Gheorghe Nechita, condamnat pentru luare de mită

Andreea Cuzub
Anticorupţie / 13 noiembrie 2017

Gheorghe Nichita

Gheorghe Nichita

Actualizare 19:00 Gheorghe Nichita: "Condamnarea mea a fost o surpriză neplăcută"

Fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită, a declarat astăzi că decizia Tribunalului Bucureşti este nedreaptă şi că se consideră o ţintă.

"Nu pot spune acum mai multe, dar am fost o ţintă. Avocaţii mei au depus toate documentele la dosar. Sentinţa a fost o surpriză neplăcută, sper să mi se facă dreptate la recurs. Am avut speranţe, pentru că au fost demontate toate probele DNA. Nu există nici o mărturie împotriva mea, nimic. Până şi cei doi denunţători şi-au schimbat declaraţiile pe parcurs", a declarat Gheorghe Nichita pentru News.ro.

Întrebat dacă va renunţa la postul de consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi Maricel Popa, Nichita a spus că avea o discuţie cu acesta.

Nichita a adăugat că este posibil să fi greşit atunci când a revenit într-o funcţie administrativă, chiar şi într-un post de consilier al şefului CJ, în timpul procesului.

"Eu am sechestru pe conturi, nu pot face nimic. Unde să merg să mă angajez? Nu mă pot duce în privat, că sunt unii fricoşi acolo, nu mă pot angaja. Am o experienţă în administraţie, am vrut să fiu util", a mai spus Gheorghe Nichita.

(G.F.)

----------

Fostul primar al municipiului Iaşi Gheorghe Nichita a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, decizia Tribunalului Bucureşti nefiind definitivă, potrivit News.ro.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis condamnarea la patru ani de închisoare a fostului edil al Iaşiului Gheorghe Nichita, el fiind acuzat că ar fi luat mită în contractul privind managementului traficului în municipiul Iaşi.

Totodată, instanţa i-a interzis lui Nichita dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, timp de trei ani, după executarea pedepsei.

De asemenea, fostului primar al Iaşiului i-a fost confiscată suma de 71.214,76 lei, primită cu titlu de mită.

Conform sursei citate: "În acelaşi dosar, Tiberiu Urdăreanu, proprietar al grupului de firme UTI, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare. Gheorghe Nichita, care ocupă funcţia de consilier al actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, nu s-a prezentat astăzi la serviciu. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată cu apel".

Fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost trimis în judecată în decembrie 2015, fiind acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că a primit 10 la sută mită dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China.

De asemenea, în sursa citată se menţionează: "În urma cercetărilor, a rezultat că, în luna august 2013, în contextul implementării proiectului "Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iaşi", care privea fluidizarea traficului rutier şi pietonal, precum şi scăderea gradului de poluare, finanţat din fonduri europene, Gheorghe Nichita, în calitate de primar al municipiului Iaşi, a pretins şi primit mai multe foloase necuvenite pentru a agrea câştigarea licitaţiei de către asocierea UTI - IBC şi semnarea contractului respectiv, în valoare de 69.614.309 lei (fără TVA), precum şi pentru asigurarea derulării acestuia în bune condiţii".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La fel va declara Dragnea cind va fi condamnat...Neplacute suprize dupa atitia ani de fericire...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb