Fostul şef al Transelectrica, reţinut de procurorii Parchetului General

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 20 noiembrie 2019

Marius Caraşol este acuzat de falsificarea diplomei de licenţă În baza documentului falsificat el a putut să ocupe funcţia de preşedinte al Transelectrica Prejudiciul estimat se ridică la peste 460.000 lei

Marius Dănuţ Caraşol, fostul director al companiei naţionale Transelectrica, a fost reţinut, ieri, de procurorii Parchetului General. El este învinuit de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, fiind acuzat că şi-a falsificat diploma de licenţă, necesară pentru a ocupa funcţia de preşedinte al companiei de stat. Procurorii au pus sechestru pe un cont bancar şi pe două imobile ale lui Caraşol, pentru recuperarea prejudiciului de 460.000 de lei. Totodată au solicitat Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti arestarea preventivă a inculpatului.

Marius Dănuţ Caraşol, şeful Directoratului Transelectrica, şi-a trecut în CV că are diplomă de inginer diplomat, după ce a terminat în 2005 Facultatea de Electrotehnică, în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti.

Marius Dănuţ Caraşol, fostul şef al Transelectrica, a fost audiat, ieri, de procurorii Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Tot ieri, oamenii legii au efectuat trei percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la domiciliul declarat al lui Caraşol şi la alte imobile deţinute de acesta pentru ridicarea de noi documente relevante cauzei penale aflate în cercetare.

Prejudiciul estimat de procurori este de peste 460.000 lei, sumă cu care Transelectrica s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Amintim că reprezentanţii conducerii companiei naţionale Transelectrica anunţau în luna septembrie că vor depune plângere penală împotriva fostului preşedinte Marius-Dănuţ Caraşol, revocat din funcţie după ce s-a aflat că şi-ar fi falsificat CV-ul şi documentele care atestau efectuarea studiilor superioare.

Revocarea lui Caraşol a avut loc în contextul în care mai multe publicaţii au relatat că acesta a susţinut că a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti. Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii Bucureşti, fost ministru al Educaţiei Naţionale, a precizat că Marius Caraşol a fost student în cadrul universităţii, dar nu şi-a finalizat studiile şi că diploma de licenţă pe baza căruia acesta a ocupat funcţia de preşedinte al Transelectrica este falsă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb