Fostul vicepreşedinte, Mike Pence, a depus mărturie în faţa marelui juriu care îl anchetează pe Donald Trump

A.F.
Internaţional / 28 aprilie 2023

Fostul vicepreşedinte, Mike Pence, a depus mărturie în faţa marelui juriu care îl anchetează pe Donald Trump

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence a depus mărturie în faţa marelui juriu care investighează rolul fostului preşedinte Donald Trump în eforturile de a anula alegerile din 2020, conform Reuters.

La începutul acestei luni, Pence a declarat că nu va face apel la decizia unui judecător care l-a obligat să depună mărturie în faţa marelui juriu federal despre conversaţiile pe care le-a avut cu Donald Trump înainte de atacul mortal de la Capitoliul SUA - sediul Congresului american - din 6 ianuarie 2021.

Miercuri, Trump a pierdut un apel pentru a-l împiedica pe Mike Pence să depună mărturie în cadrul anchetei întreprinse de un procuror special.

Pence a stat ieri în interiorul Curţii Districtuale a SUA din Washington timp de peste şapte ore, au relatat ABC News şi NBC News.

Securitatea a fost întărită la tribunalul federal din Washington, iar un câine dresat pentru a depista bombe a fost văzut pe hol.

Înfăţişarea fostului vicepreşedinte în faţa marelui juriu are loc în contextul în care acesta analizează o posibilă candidatură împotriva lui Trump pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale din 2024.

Procurorul special Jack Smith se ocupă de ancheta referitoare la eforturile de a anula rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020, investigând inclusiv un complot pentru a prezenta liste false de electori care să împiedice Congresul să certifice victoria democratului Joe Biden.

Înaintea atacului susţinătorilor lui Trump asupra Capitoliului, din 6 ianuarie 2021, preşedintele l-a atacat în mod repetat pe Pence pentru că a refuzat să încerce să împiedice Congresul să certifice victoria lui Biden în alegerile din 2020.

Donald Trump se confruntă şi cu alte obstacole juridice, inclusiv o anchetă separată a unui procuror special privind gestionarea documentelor clasificate şi o anchetă în Georgia legată de presupuse interferenţe în alegerile din 2020 din acest stat.

Donald Trump, care şi-a anunţat la sfârşitul anului trecut candidatura la Casa Albă pentru 2024, a fost recent pus sub acuzare într-o anchetă separată la New York, în legătură cu presupuse plăţi trecute necorespunzător în evidenţele contabile pentru ca o femeie care susţine că a întreţiunut relaţii sexuale cu el să păstreze tăcerea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Chiar asa de mare e panica la democrati ?!

    Marturie mincinoasa Mikey? Vrei sa-l scapi pe sefu (trump)!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb