FOTBAL ŞI BANI Afacerea cu bilete, stricată de scandalurile conducerii clubului Steaua

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 21 februarie 2013

Afacerea cu bilete, stricată de scandalurile conducerii clubului Steaua

Publicul nu se mai îngrămădeşte pe Naţional Arena la primul meci oficial de pe teren propriu al Stelei, scandalurile şi problemele cu justiţia în care au fost implicaţi conducătorii clubului contribuind din plin la acest lucru.

Scandalurile dăunează grav afacerilor, inclusiv în sport. Steaua Bucureşti, formaţia cu cele mai bune audienţe din fotbalul autohton în ultimul an, se confruntă cu o lipsă de interes a fanilor înainte de partida retur cu Ajax. Dincolo de aspectul sportiv, echipa a pierdut cu scorul de 0-2 meciul tur. La această stare de fapt au contribuit din plin scandalurile şi problemele cu justiţia în care au fost implicaţi oamenii din conducera echipei. Finanţatorul echipei, Gigi Becali, a fost condamnat la trei ani cu suspendare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cazul sechestrării hoţilor care îi furaseră maşina. În cazul său, instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei de trei ani de închisoare pe o perioadă de opt ani, timp în care Becali va trebui să respecte mai multe obligaţii ce îi vor fi impuse de serviciul de probaţiune din zona domiciliului său. Înaintea de pronunţarea acestei pedepse, Becali a părăsit ţara, făcând mai multe declaraţii contradictorii, inclusiv că nu va mai reveni niciodată în România dacă va fi condamnat. Pe de altă parte, managerul general al clubului, Mihai Stoica, a fost condamnat de către Curtea de Apel la 4 ani de închisoare cu executare în celebrul dosar al transferurilor. Sentinţa nu este definitivă, pe 5 martie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca recursurile celor 8 inculpaţi. Nici antrenorul principal al echipei nu a fost scutit de neplăceri, acesta ţinând capul de afiş al lunii februarie în materie de scandaluri, după ce în urma unui conflict verbal extins a fost acuzat de Cornel Dinu că în perioada când evolua în Germania ar fi avut probleme cu mafia pariurilor. Toate aceste probleme au stricat imaginea clubului, suporterii fiind destul de sensibili la astfel de probleme. Nu e mai puţin adevărat că rezultatele dezastruoase din partidele amicale, şi evoluţia ezitantă din primul meci oficial al sezonului au contribuit la această stare de fapt.

La începutul anului socotelile erau mult mai simplu de făcut, pe baza interesului sporit manifestat de suporteri la partidele din toamna anului 2012. Pentru meciul cu Ajax fuseseră vândute online peste 20.000 de tichete, cu o lună înainte de data disputării aces-tei partide. În acest moment, lucrurile nu stau cu mult mai bine, mulţi dintre cei care şi-au rezervat tichete dorind să scape de ele, dar se spera ca în ultimele 24 de ore să se remedieze situaţia vânzărilor la casele de bilete din jurul stadionului. Preţurile biletelor pentru partida cu Ajax sunt următoarele: peluze - între 60 şi 80 de lei, tribuna a II-a - între 80 şi 200 de lei, tribuna I (inelele superioare) - între 80- 100, tribuna VIP - 140-350 lei, Loje - 1.000 lei. În cazul în care se vând toate biletele, oficialii aces-tei formaţii estimează că se vor încasa peste 1.000.000 de euro. Dacă Steaua va reuşi să acceadă în faza următoare a competiţiei, puţin probabil având în vedere rezultatul din tur, ar urma să joace împotriva învingătoarei dintre Sparta Praga şi Chelsea. La sfârşitul anului trecut, Steaua a încasat aproximativ 1.700.000 de euro doar din trei meciuri, derby-ul de tradiţie al Ligii 1, cu Dinamo şi partidele cu Molde şi Stuttgart, decisive pentru calificare în primăvara Europa League. Meciul Steaua - Ajax Amsterdam este programat astăzi de la ora 22.05, pe Arena Naţională din Bucureşti, urmând să fie condus de arbitrul italian Paolo Tagliavento.

Tot astăzi se dispută partida dintre CFR Cluj şi Internazionale Milano, contând tot pentru 16-imile de finală ale Europa League. Meciul va începe la ora 20.00 şi se va disputa pe Stadionul Doctor Constantin Rădulescu. În prima manşă, Inter a câştigat, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, şansele de calificare ale campioanei noastre fiind destul de mici. Un punct de interes pentru spectatori - organizatorii estimează că arena va fi plină este reprezentat şi de faptul că fostul internaţional tricolor Cris-tian Chivu a fost convocat de antrenorul Andrea Stramaccioni pentru partida de astăzi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb