FOTBAL ŞI BANI Alegerile influenţează decisiv următorul sezon fotbalistic

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 15 iunie 2012

Alegerile influenţează decisiv următorul sezon fotbalistic

Alegerile locale au devenit deosebit de importante pentru sportul dintr-o localitate sau judeţ, multe cluburi depinzând de cât de mult se implică edilii în această activitate. Chiar şi fotbalul autohton, aparent plin de patroni, sponsori şi finanţatori, a început să se bazeze tot mai mult pe banii oferiţi de consiliile locale sau consiliile judeţene. În ultima ediţie de campionat, formaţii precum Concordia Chiajna, Voinţa Sibiu, Petrolul Ploieşti, FCM Târgu Mureş au fost sus-ţinute de primăriile oraşelor pe care le reprezintă, sumele primite variind de la câteva sute de mii de euro până la câteva milioane.

La Piatra Neamţ, primarul reales, Gheorghe Ştefan, la primul discurs public s-a referit şi la echipa de fotbal, pe care speră să o ducă în cupele europene. Dumitru Sechelariu, învins la alegerile pentru primăria oraşului Bacău, a anunţat că va ceda echipa, care activează în Liga a 2-a, adminis-traţiei locale. Fanii lui Poli Timişoara îşi pun toate speranţele în noul edil al oraşului, Nicolaie Robu, fost rector al Universităţii Politehnica "Traian Vuia" din Timişoara, care să găsească soluţia să preia echipa de la Marian Iancu. Pentru suporterii lui FC Argeş, realegerea lui Tudor Pendiuc nu reprezintă un semnal bun, acesta refuzând în repetate rânduri să se înţeleagă cu actualul patron, Cornel Penescu. Fostul preşedinte al Oţelului Galaţi, Marius Stan, a fost ales primar şi a promis că va ajuta din această pos-tură echipa, care până acum depindea în mare măsură de banii primiţi de la conducera combinatului siderurgic ArcelorMittal.

Şi la Craiova, un oraş în care fotbalul este la mare preţ, noua conducere a anunţat că se va implica în revenirea Universităţii în prim- plan. Lia Olguţa Vasilescu i-a avertizat încă de la aflarea rezultatelor votului pe preşedinţii FRF, Mircea sandu, şi LPF, Dumitru Dragomir, că vor avea mari probleme din cauza faptului că au desfiinţat practic echipa fanion a Olteniei. De la vorbe s-a trecut foarte rapid la fapte. Consiliul Judeţean Dolj a atacat în instanţă decizia FRF de dezafiliere a Universităţii Craiova, deoarece consideră că pe lângă clubul de fotbal a fost afectat şi Centrul de copii şi Juniori din Bănie care este în sub-ordinea Consiliului Judeţean. Clubul Sportiv Judeţean "Ştiinţa U Craiova", unitate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Dolj, a solicitat Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti constatarea nulităţii absolute a hotărârii de excludere a echipei de fotbal Universitatea Craiova. Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a reamintit că CSJ "Ştiinţa U Craiova" a votat inclusiv în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal împotriva excluderii Universităţii Craiova: "Pe unde am fost, dincolo de problemele cu care se confruntă orice localitate, oamenii m-au întrebat de Universitatea Craiova. Fie că vorbim de mediul rural, fie că vorbim de mediul urban, Universitatea Craiova rămâne o problemă deosebit de importantă. Tema echipei de fotbal Universitatea Craiova nu am vrut s-o tratez în această perioadă în care s-a consumat campania electorală. Nu am vrut să abordez această problemă deosebit de dureroasă pentru a nu se suprapune cu campania electorală. Este nevoie ca echipa Universitatea Craiova, indiferent cine a condus-o temporar, să fie redată craiovenilor şi milioanelor de suporteri". Preşedintele CJ Dolj a mai spus că a contestat decizia Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal privind dezafilierea echipei Universitatea Craiova, chiar în ultima zi pe care o permitea legea. Echipa Universitatea Craiova a fost dezafiliată la data de 14 mai 2012, după o decizie a Adunării Generale a Federaţiei Româ-ne de Fotbal. Universitatea Craiova fusese exclusă provizoriu în 20 iunie 2011, după ce clubul oltean a fost acuzat că a încălcat grav statutul federaţiei. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului. Şi în alte oraşe mari, noii primari au promis, în campania electorală, investiţii consistente în dezvoltarea infrastructurii sportive.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb