FOTBAL ŞI BANI Două meciuri care pot genera milioane de euro

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 14 decembrie 2011

Două meciuri care pot genera milioane de euro
  • document ataşat Clasament
    apasă aici pentru a descărca.

    Partidele de astăzi dintre Steaua şi AEK Larnaka respectiv FC Zurich şi FC Vaslui sunt deosebit de importante pentru întreg fotbalul autohton, atât din punct de vedere sportiv cât şi financiar. Două victorii ar echivala în proporţie de 90% cu două calificări în fazele superioare ale Europa League. Acest lucru ar conta enorm pentru redresarea coeficientului de ţară în clasamentul UEFA, unde în ultimii ani Liga 1 s-a aflat într-o continuă cădere din cauza rezultatelor mai puţin bune obţinute de formaţiile autohtone angrenate în cupele europene. În acest moment ţara noastră se află pe locul 22 în acest clasament, unde pe următoarele locuri în faţă se află Polonia (21), Croaţia (20) şi Cehia (19), echipe pe care teoretic le poate depăşi în cazul unor rezultate bune. Din fericire, mai jos de acest loc ţara noastră nu poate cădea anul acesta; este urmată de Belarus, care are toate echipele eliminate din competiţii, de Suedia şi Slovacia, care mai au câte o echipă dar nu mai pot recupera diferenţa de puncte.

    Eventuala calificare în "primăvara europeană" a celor de la Steaua şi FC Vas-lui ar produce o emulaţie şi pe piaţa transferurilor, patronii ambelor formaţii anunţând că sunt dispuşi să investeas-că serios în transferuri, 2-5 milioane de euro. Cum principalele "ţinte" sunt de pe piaţa autohtonă, rezultă că şi alte echipe din Liga 1 vor beneficia de pe urma acestor performanţe. În ceea ce priveşte echipa din Capitală, pentru aceasta şi vânzarea de bilete reprezintă o afacere foarte bună, mai ales că s-a demonstrat că la meciurile cu miză poate umple până la refuz Naţional Arena, ceea ce înseamnă aproximativ 49 de mii de bilete vândute. Pentru partida de astăzi, cu 48 de ore înainte de fluierul de start se vânduseră deja 35 de mii de bilete, ceea ce reprezintă un adevărat record pentru o echipă de club autohtonă, ne referim la ultimii ani. Reţeta partidei cu AEK Larnaca este una foarte bună, aproximativ 400.000 de euro doar din bilete, iar în cazul unor meciuri în fazele superioare ale competiţiei automat preţul biletelor va creşte cu peste 25%, ceea automat va duce către încasări şi mai mari. Nu trebuiesc ignoraţi nici banii care vin de la UEFA, chiar dacă sumele nu se pot compara cu acelea din Liga Campionilor, dar chiar şi aşa Steaua poate încasa peste 3 milioane de euro, iar FC Vaslui peste 2 milioane.

    Calculele calificării nu sunt foarte complicate în ceea ce priveşte pe FC Vaslui, se califică sigur în cazul unei victorii şi depinde de ce se întâmplă în celălalt meci din grupă în cazul unui egal. Steaua are doar varianta victoriei pentru a prinde locul 2, dar şi aşa este obligatoriu ca Maccabi să nu câştige cu Schalke. Teoretic, ambele echipe au şanse mari de a trece mai departe.

    Opinia Cititorului ( 2 )

    1. Cred ca toti romanii vor incuraja echipele noastre. Deci, bafta Vaslui!

      1. hai Vasluiu!!

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    17 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9738
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
    Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    citiesoftomorrow.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    thediplomat.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb