FOTBAL ŞI BANI Final pentru un experiment eşuat, plătit regeşte!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 11 iulie 2017

Final pentru un experiment eşuat, plătit regeşte!

Aventura lui Christoph Daum la cârma primei reprezentative se apropie de sfârşit. Cel mai bine plătit antrenor din istoria echipei naţionale nu a reuşit să convingă, nici jocul echipei şi nici rezultatele nu l-au ajutat, aşa că nu se mai pune problema prelungirii contractului, care expiră în decembrie, mai mult existând posibilitatea să fie demis chiar în această vară.

Declaraţiile publice din ultima lună ale preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, scot în evidenţă faptul că selecţionerul nu se mai bucură de susţinerea necondiţionată pe care o avea în toamna trecută. Chiar dacă evită să vorbească direct despre demitere, preşedintele Burleanu lasă să se înţeleagă că acest lucru este posibil. Totul este legat de plata unor despăgubiri, dacă ruptura se produce înainte ca toate şansele de calificare să fie spulberate, un nou eşec într-un meci oficial reprezentând punctul final al calculelor matematice. Prezent la Botoşani, la Supercupa României, câştigată de FC Voluntari, Burleanu a anunţat că prestaţia selecţionerului de până acum este analizată de Comisia Tehnică şi de Comitetul Executiv şi a evitat să combată declaraţiile şefului LPF, Gino Iorgulescu, care cerea înlocuirea imediată a antrenorului: "În privinţa domnului Daum suntem într-o procedură în momentul de faţă de analiză. Se va termina cât mai repede posibil. După ce o să avem această analiză, e un dublu filtru, la nivel de Comisie Tehnică şi apoi la nivel de Comitet Executiv, o să putem răspunde acestei întrebări (n.r. legată de demitere). (...) E o libertate de opinie. Să nu credeţi că la nivel de Comitet Executiv avem unanimităţi peste unanimităţi pe orice subiect. Cu criticile m-am obişnuit. Atât timp cât credem cu tărie că lucrurile pe care le facem, indiferent de subiect, sunt cu bună credinţă nu avem de ce să nu mergem mai departe".

Consilierul preşedintelui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin a făcut de curând unele precizări legate de salariul lui Daum, susţinând că acesta este cu 50% mai mic decât îl prezintă presa: "Selecţionerul are 500.000 de euro pe an. El are contract până în decembrie, adică până la sfârşitul preliminariilor". Din alte surse reiese că FRF plăteşte 2.000.000 euro pe an pentru selecţioner şi staff-ul său tehnic (1.100.000 antrenorul principal + 900.000 colaboratorii). Fără alte interpretări, privind doar rezultatele meciurilor oficiale este evident, chiar şi pentru un nespecialist că mandatul germanului a fost unul foarte slab: şase meciuri oficiale, o singură victorie (5-1 în deplasare, cu Armenia), trei egaluri (1-1 cu Muntenegru, 0-0 cu Danemarca, acasă şi 0-0 cu Kazahstan în deplasare) şi două înfrângeri (0-3 acasă şi 1-3 în deplasare cu Polonia). Distanţa de la discursul optimist de la instalarea antrenorului până la realitatea din grupă este uriaşă, după şase meciuri, echipa naţională se află pe locul 4, cu 6 puncte, la 4 distanţă de locul 2 şi la 10 de liderul Polonia, şansele de calificare fiind doar teoretice, fără acoperire în practică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb