FOTBAL ŞI BANI Naţionala revine la coşmarul grecesc

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 2 septembrie 2014

Naţionala revine la coşmarul grecesc

Campania pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din 2016 debutează în Grecia, contra echipei care ne-a eliminat de la barajul pentru Campionatul Mondial din Brazilia. Pentru noua echipă de conducere a Federaţiei Române de Fotbal, calificarea ar reprezenta o dublă lovitură, atât din punct de vedere sportiv cât şi din cel financiar. În ultimii 14 ani echipa naţională a bifat o singură prezenţă la un turneu final, la Euro 2008, ratând alte şase ocazii. Financiar, prezenţa la Campionatul European asigură din primele de la UEFA aproximativ 10.000.000 de euro, dar oferă şi şansa semnării unor noi contracte de sponsorizare. Un debut cu dreptul în meciul cu Grecia este esenţial, mai ales că în acest moment reprezentativa elenă pare a fi principalul adversar în lupta pentru locul 1. Dubla de la baraj, de anul trecut, nu este una dătătoare de speranţe, dar între timp, la nivelul loturilor, lucrurile s-au mai schimbat, trei din piesele grele ale grecilor - Gekas, Katsouranis şi Karagounis - au decis să se retragă de la prima echipă. Finlanda, Ungaria, Irlanda de Nord şi Insulele Feroe sunt celelalte adversare ale tricolorilor din această grupă de calificare.

Selecţionerul Victor Piţurcă este foarte încrezător în şansele echipei naţionale de a scoate un rezultat bun la Atena: "Grecia este considerată drept cea mai valoroasă din grupă, dar eu am speranţa că vom pleca neînvinşi. Avem experienţa dublei de baraj, dar fiecare joc are istoria lui, avem un lot foarte bun şi am speranţa că duminică vom obţine un rezultat mare. Nu văd acest meci ca pe o răzbunare, atunci era un context, acum e altul. Jucătorii ştiu foarte bine cu cine se confruntă, au luat pulsul grecilor. Programul din această toamnă este foarte greu (n.r. cu Grecia şi Finlanda în deplasare, cu Ungaria şi Irlanda de Nord acasă) , dar dacă noi ne impunem în primele jocuri şansele de calificare cresc considerabil". Cum meciul este unul care stârneşte interes, iar fanii autohtoni nu au nicio şansă să-i încurajeze pe tricolori de la faţa locului, Federaţia Română de Fotbal a decis să instaleze un ecran uriaş pe Arena Naţională: "Federaţia Română de Fotbal şi echipa naţională te provoacă să formăm cea mai mare galerie a «tricolorilor» la meciul Grecia-România de duminică. Drumul spre Euro 2016 începe peste câteva zile, cu partida care se va disputa fără spectatori, pe stadionul «Karaiskakis» din Atena. Te aşteptăm duminică, în incinta Arenei Naţionale, să urmărim împreună, pe un ecran uriaş, debutul «tricolorilor» în această campanie de calificare!". Lotul convocat de Victor Piţurcă pentru meciul de duminică este următorul: Portari- Costel Pantilimon (Sunderland), Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Silviu Lung (Astra Giurgiu); fundaşi - Srgian Luchin (Steaua Bucureşti), Gabriel Tamaş (Watford), Vlad Chiricheş (Tottenham), Dorin Goian (Asteras), Cosmin Moţi(Ludogorets), Dragoş Grigore (Toulouse), Răzvan Raţ (PAOK), Constantin Grecu (Dinamo Bucureşti); mijlocaşi - Mihai Pintilii (Al Hilal), Gabriel Torje (Konyaspor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Andrei Prepeliţă (Steaua Bucureşti), Ovidiu Hoban (Petrolul Ploieşti), Gabriel Enache (Astra Giurgiu), Constantin Budescu (Astra Giurgiu), Vlad Achim (Ceahlăul Piatra Neamţ); atacanţi - Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Ciprian Marica (Konyaspor), Alexandru Chipciu (Steaua Bucureşti), Claudiu Keşeru (Steaua Bucureşti).

"Şansele ca eu sa plec de la naţională sunt de sub 1%", este declaraţia lui Victor Piţurcă, prin care a dorit să pună capăt speculaţiilor conform cărora deja s-a înţeles cu o echipă din Golf şi că meciul cu Grecia ar fi ultimul pentru el la cârma echipei naţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb