FOTBAL ŞI BANI Un milion de euro şi un salt spectaculos în clasamentul coeficienţilor

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 21 septembrie 2012

Un milion de euro şi un salt spectaculos în clasamentul coeficienţilor

CFR Cluj a obţinut a cincea victorie consecutivă în Liga Campionilor în acest sezon reuşind să obţină un milion de euro după meciul de la Braga, dar şi să ajute ţara noastră să facă un salt spectaculos în clasamentul coeficienţilor UEFA.

Campioana a debutat cu victorie în grupele Ligii Campionilor, câştigând cu 2-0 (2-0), meciul susţinut în deplasare, în compania formaţiei portugheze Sporting Braga, în grupa H a competiţiei. Fiecare victorie în competiţie asigură un bonus de la forul continental de un milion de euro şi cu siguranţă în acest an CFR urmează să depăşească recordul celor de la Oţelul Galaţi (18.000.000 euro) în ceea ce priveşte suma încasată într-un singur sezon al Ligii Campionilor. Chiar dacă posibilitatea de a câştiga 25.000.000 euro poate ameţi pe oricine, patronul clujenilor, Arpad Paszkany, se declară mult mai încântat de performanţele sportive decât de banii câştigaţi: "Este o bucurie foarte mare. Banii sunt ultimul lucru la care mă gândesc acum. Eu am spus dinainte că mergem la Braga să câştigăm, simţeam că putem să învingem. Din punct de vedere tactic, CFR Cluj a fost de nota 9. Mă bucur foarte mult pentru Bastos. Cele două goluri marcate la Braga îi vor da şi mai multă încredere. Este un jucător pe care trebuie să ştii să-l gestionezi, mulţi antrenor l-ar da afară. Până la urmă Bastos este un jucător complet". În celălalt meci din grupă, favorita numărul 1, Manchester United a învins pe Galatasaray Istanbul cu scorul de 1-0. În urma acestor rezultate, CFR Cluj s-a instalat pe prima poziţie a clasamentului.

Presa portugheză a găsit un lucru bun şi în această înfrângere şi a punctat că victoria clujenilor se datorează în bună măsură unor jucători care au evoluat la echipa gazdă: "Braga a fost luată prin surprindere pe teren propriu de CFR Cluj care a reuşit să înscrie două goluri în prima jumătate de oră prin Rafael Bastos (fostul jucător al lui Braga) şi a izbutit să ţină de rezultat graţie unei evoluţii superbe a lui Mario Felgueiras", a punctat A Bola, în timp ce Record a notat: "Fostul nostru jucător ne-a fost călău". Pe aceleaşi coordonate se înscrie şi comentariul celor de la O Jogo: "Rafael Bastos, fotbalist care a trecut pe la Braga dar n-a fost păstrat în lot, ne-a creat cele mai mari probleme. A marcat două goluri în prima repriză, la capătul a două contraatacuri. Braga n-a reuşit să-l opreas-că în prima repriză şi chiar a fost aproape să încaseze şi al treilea gol. Sporting şi-a creat ocazii în prima parte, însă n-a reuşit să înscrie. Şi asta datorită portarului Mario Felgueiras, un alt jucător care a trecut pe la Braga".

Victoriile celor de la CFR Cluj au adus ţării noastre zece puncte în clasamentul coeficienţilor UEFA, foarte bine în comparaţie cu zestrea acumulată în ultimele sezoane, o singură echipă, Bate Borisov, reuşind să-i depăşească pe clujeni din acest punct de vedere. Clasamentul coeficienţilor UEFA este singurul criteriu care stabileşte numărului de echipe din Liga 1 care ne vor reprezenta în ediţiile viitoare ale cupelor europene, dar şi în numărul de tururi preliminare pe care îl vor juca acestea. Înaintea partidelor de aseară din Europa League, ţara noastră se află pe locul 8 în Europa, cu 3400 de puncte, primul loc fiind ocupat de Croaţia, cu 4150 de puncte. Din păcate, din cele cinci formaţii înscrise în competiţie, doar două îşi continuă parcursul (Steaua şi CFR Cluj), trei (Rapid, FC Vaslui şi Dinamo) fiind eliminate, cu precizarea că ultima echipă nu a adus niciun punct pentru ţara noastră.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb