FOTBAL ŞI CORUPŢIE  TAS l-a scos din joc pe şeful UEFA

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 14 decembrie 2015

Ultima speranţă a şefului UEFA, Michel Platini, a fost rispită de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), care a respins apelul înaintat de acesta împotriva suspendării provizorii pe 90 de zile, dictată împotriva sa de către Comisia de Etică a FIFA. În aceste condiţii şansele ca fostul mare fotbalist francez să mai poată intra cu sorţi de izbândă în lupta pentru şefia FIFA se apropie de zero. Platini a fost suspendat din toate activităţile sportive pentru trei luni, pe 7 octombrie, pentru o plată suspectă de două milioane de franci elveţieni (1,8 milioane euro), primită în 2011 din partea lui Joseph Blatter, suspendat la rândul său în acest caz. Cum pentru toate afacerile "gri" există şi o explicaţie, Platini susţine că banii reprezentau contravaloarea muncii de consultanţă pe care a realizat-o la FIFA între 1999 şi 2002. Explicaţia este străvezie, fiind puţin posibil ca o plată pentru trei ani de muncă să se facă abia după nouă ani de la încheierea activităţii.

După audierea de la TAS, Platini era convins că va fi repus în drepturi: "Ştiţi că nu îmi plac nedreptăţile. Sper că am fost bine înţeles. Avocaţii mei au fost foarte buni. Nu am spus nimic în plus faţă de ce am mai afirmat: adevărul, tot adevărul, nimic altceva. Jur". Implicat şi el în acest caz, Joseph Blatter regretă că nu s-a retras din activitate după Cupa Mondială din Brazilia : "Singurul lucru pe care îl regret este că nu m-am retras după Cupa Mondială din 2014. Atunci cinci din cele şase confederaţii FIFA au spus: «Trebuie să rămâi»".

Candidat la preşedinţia FIFA, şeful suspendat al UEFA a sperat că TAS îl va repune în drepturi şi se va putea implica activ în campania electorală pentru şefia forului mondial fotbalistic. Decizia tribunalului vine cum nu se poate mai prost, mai ales că în Comisia de Etică a FIFA s-a cerut radierea pe viaţă a lui Platini din lumea fotbalului. Cazul va fi dezbătut în data de 18 decembrie, iar decizia finală va fi făcută publică pe 22 decembrie. La finalul lunii noiembrie, Camera decizională a Comisiei de Etică prezidată de Hans-Joachim Eckert a deschis proceduri ce îi vizează pe Joseph Blatter şi Michel Platini, în baza rapoartelor prezentate de Camera de investigaţii. Platini va fi audiat de Comisia de Etică a forului internaţional, între 16 şi 18 decembrie. Cei doi riscă să nu mai poată activa niciodată în lumea fotbalului dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

În luna mai a acestui an, justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, la o primă estimare fiind vorba de aproximativ 150 de milioane de dolari. La începutul acestei luni autorităţile elveţiene au arestat încă 12 persoane, la Zurich. Acuzaţiile aduse celor reţinuţi sunt: înşelătorie, spălare de bani şi fraudă. Printre arestaţi se găsesc şi doi vicepreşedinţi ai FIFA, Juan Angel Napout (Paraguay), preşedintele CONMEBOL, şi Alfredo Hawit (Honduras), preşedinte interimar al CONCACAF.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca se ajungea la retragerea gazduirii de catre a Campionatului Mondial era cu totul altceva, aia era stire...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb