FOTBALIADA Mircea Sandu, urmărit penal pentru delapidare şi spălare de bani

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 25 mai 2017

Mircea Sandu, urmărit penal pentru delapidare şi spălare de bani

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu a fost pus sub urmărire penală de DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani. Construirea centrului de fotbal de la Buftea este investigată de către autorităţi de aproape doi ani, anchete similare, legate de cheltuirea fondurilor primite de la FIFA, având loc şi în alte ţări.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2009 - 2010, Mircea Sandu a iniţiat şi constituit împreună cu suspecţii Bogdan Petculescu, Ziv-Asher Tetelman şi Puiu Tetelman un grup infracţional organizat, care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul Federaţiei Române de Fotbal a sumei de 740.000 euro, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov: "În vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepriză şi subantrepriză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu Federaţia Română de Fotbal. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma - restituire împrumut asociat, dividend".

În februarie 2016, Cristian Borcea, fost preşedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo, a fost audiat, în calitate de martor, în dosarul legat de deturnarea unor bani primiţi de către Federaţia Română de Fotbal de la Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) pentru construirea bazei de la Buftea. De asemenea, la sediul DIICOT au fost prezenţi la vremea respectivă, pentru a da declaraţii ca martori mai mulţi membrii ai Comitetului Executiv al FRF: Dumitru Costin, fost preşedinte al Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori; Ştefan Stana, preşedinte ACS Berceni; Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal; Paul Costaş prim-vicepreşedinte al Federaţiei de Minifotbal; Marian Rusen, preşedintele clubului Juventus Colentina; Patriţiu Abrudan, fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA); Iuliu Mureşan, preşedintele clubului CFR Cluj; Cornel Şfaiţer, preşedintele clubului FC Botoşani.

Baza de pregătire de la Buftea a fost ridicată de către FRF între 2009 şi 2011, când Mircea Sandu era preşedintele acestui for, fiind folosiţi bani din diverse proiecte de la FIFA destinate juniorilor şi fotbalului feminin. Anchete legate de modul în care au fost folosiţi sau nu banii de la FIFA, destinaţi unor proiecte clare, s-au desfăşurat în mai multe ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb