Fotbalişti în despresie - cluburile fug de competiţii

D.N
Ziarul BURSA #Sport / 22 aprilie 2020

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin: "Prioritatea este sănătatea suporterilor, jucătorilor şi oficialilor. Cred că există opţiuni care ne pot permite să reluăm campionatele, cupele şi să le terminăm". .

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin: "Prioritatea este sănătatea suporterilor, jucătorilor şi oficialilor. Cred că există opţiuni care ne pot permite să reluăm campionatele, cupele şi să le terminăm". .

Terminarea sezonului fotbalistic european a devenit mai dificilă decât se credea, iar problemele se înlănţuiesc. Autorităţile nu se grăbesc cu relaxarea restricţiilor, cluburile au mari probleme cu banii, deţinătorii drepturilor TV pun presiune pe ligi şi federaţii, prinşi la mijloc, fotbaliştii au probleme emoţionale, dar şi financiare.

Cu toate acestea, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, s-a arătat din nou optimist că întrecerile interne, întreupte din cauza pandemiei de coronavirus, pot fi duse la bun sfârşit: "Prioritatea este sănătatea suporterilor, jucătorilor şi oficialilor. Cred că există opţiuni care ne pot permite să reluăm campionatele, cupele şi să le terminăm. Va trebui probabil să jucăm fără spectatori, dar cel mai important lucru în opinia mea este să jucăm meciurile. În aceste vremuri dificile, asta ar aduce fericire oamenilor şi un anumit sentiment de normalitate, chiar dacă meciurile ar urma să se vadă doar la televizor. Este devreme să spun că nu putem termina sezonul. Impactul ar fi teribil pentru cluburi şi ligi. Putem termina, dar trebuie să respectăm deciziile autorităţilor şi să aşteptăm permisiunea să revenim pe teren". Liga italiană de fotbal şi-a reconfirmat dorinţa ca sezonul fotbalistic să se termine pe teren, în ciuda rezervelor ridicate de opt cluburi, care consideră că o continuare a competiţiei presupune riscuri incalculabile. Consiliul "Lega Serie A" care s-a întrunit astăzi (n.r.ieri) a confirmat în unanimitate intenţia de a încheia sezonul 2019/2020, dacă "guvernul va permite desfăşurarea meciurior", a arătat liga, într-un comunicat. Potrivit presei italiene, opt cluburi, Brescia, Torino, Sampdoria, Udinese, SPAL, Genoa şi Fiorentina - situate în nordul peninsulei, zonă puternic afectată de pandemie - şi Cagliari se opun reluării sezonului din cauza "riscurilor incalculabile". Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, care trebuie să se întâlnească săptămâna aceasta cu oficialii federaţiei de fotbal, nu oferă "nicio asigurare pentru reluarea campionatului sau antrenamentelor la 4 mai", dată la care este planificată relaxarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Săptămâna trecută, federaţia a pledat pentru reluarea meciurilor "la sfârşitul lunii mai-începutul lunii iunie", insistând asupra mizelor economice şi considerând că persoanelor care militează pentru anularea sezonului "nu le place fotbalul, nici italienii". Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Gabriele Gravina, crede că o perioadă de trei săptămâni este suficientă pentru pregătirea fizică a jucătorilor, înainte de reluarea competiţiei după ieşirea din izolare.

Pe de altă parte, un sondaj realizat pentru sindicatul internaţional al jucătorilor, FIFPro, a arătat că mai mult de unul din zece fotbalişti au afirmat că se confruntă cu simptome depresive din cauza perioadei actuale de inactivitate. Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de aproximativ 1.600 de sportivi (1.134 de jucători şi 468 de jucătoare), din Anglia, Franţa, Elveţia, Africa de Sud şi SUA, între 22 martie şi 14 aprilie. Potrivit rezultatelor, "22 la sută dintre jucătoare şi 13 la sută dintre jucători au raportat simptome compatibile cu diagnosticul depresiei", iar 18% dintre jucătoare şi 16% dintre jucători au semnalat o stare de "anxietate generalizată". "Procentul jucătorilor care au raportat simptome a fost semnificativ mai mare în rândul celor îngrijoraţi de viitorul lor în industria fotbalului", a precizat FIFPro, care a realizat sondajul cu Spitalul Universitar din Amsterdam. Cu toate acestea, pentru FIFPro, îngrijorarea faţă de sănătatea psihică a jucătorilor nu trebuie folosită ca argument pentru reluarea competiţiilor cât mai curând posibil, dacă nu sunt întrunite toate condiţiile de siguranţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb