Fotbalul are un nou "naş": Răzvan Burleanu

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 6 martie 2014

Fotbalul are un nou "naş": Răzvan Burleanu

Federaţia Română de Fotbal va fi condusă în următorii patru ani de Răzvan Burleanu. Teoretic! Practic rămâne de văzut cât va rezista noua conducere, mai ales că doar cu câteva ore înainte de introducerea buletinelor de vot în urnă, fostul preşedinte, Mircea Sandu, a lansat o previziune sumbră anunţând că urmaşul său nu va rezista în funcţie mai mult de şase luni. Există însă şi suficient de mulţi oameni de fotbal care sunt convinşi că mandatul noului preşedinte va fi unul de succes având în vedere proiectul pe care l-a prezentat în faţa membrilor afiliaţi. Mandatul a început însă cu un prim mini-scandal, după ce la finalul turului doi al scrutinului s-a creat o întreagă discuţie după ce s-a constatat că în urne au apărut două voturi în plus.

Scrutinul de la Casa Fotbalului a stat sub semnul evenimentelor care au avut loc cu 24 de ore înainte. Arestarea lui Gică Popescu a bulversat pe toată lumea, de la membri afiliaţi până la oamenii care şi-au depus candidaturile. Prinşi uşor descoperiţi de dispariţia "principalului duşman", susţinut de fostul preşedinte, Mircea Sandu, competitorii nu au reuşit să-şi calibreze discursurile la noua stare de fapt, ceea ce i-a derutat şi mai mult pe delegaţii care trebuiau să voteze. Mai mult, înainte de vot Marcel Puşcaş a decis să-şi retragă candidatura şi să-l susţină pe Răzvan Burleanu: "Îi rog pe toţi cei care au încredere în mine să-i acorde voturile lui Răzvan Burleanu", astfel că în cursa finală au rămas doar patru candidaţi, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu. A existat şi o propunere, respinsă, de amânare a votului, reprezentantul clubului de copii şi juniori Progresul Bucureşti, Tudor Iacov, a cerut ca alegerile să aibă loc atunci când unul dintre membrii echipei lui Gheorghe Popescu îşi poate depune candidatura, fiind avansate numele lui Ilie Dumitrescu şi Anghel Iordănescu. După prima numărătoare a voturilor celor 173 de membri afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală, în "finală" au intrat Vasile Avram (59 de voturi) şi Răzvan Burleanu (72 de voturi), 13 voturi fiind anulate. În acest punct, Gheorghe Chivorchian le-a cerut la rândul său celor care l-au votat, 29 de membri, să-l susţină pe Burleanu, Sorin Răducanu neputând să recomande nimic în condiţiile în care nu a primit niciun vot. În runda finală totul a degenerat după ce s-a constatat că sunt 173 de votanţi iar din urnă au fost scoase... 175 de voturi. În final s-a consfinţit victoria lui Răzvan Burleanu care a obţinut 113 voturi.

Un alt moment important a fost acela când Adunarea Generală i-a oferit un "cec în alb" fostului preşedinte Mircea Sandu. Toate acuzaţiile din ultimii ani au fost practic anulate de acest vot care recunoaşte meritele fostului şef şi le şi recompensează generos. Instalat în postul de preşedinte de onoare, Mircea Sandu va beneficia, conform unor surse din federaţie, de o rentă de peste 6.000 de euro pe lună, de secretară şi de maşină din partea FRF. Din punct de vedere financiar este evident că Mircea Sandu a făcut un pas în faţă în condiţiile în care până acum, din postura de preşedinte plin, câştiga "doar" 5000 de euro pe lună. De altfel şi alţi foşti oameni de fotbal sau mari fotbalişti au fost făcuţi membri de onoare ai FRF, urmând să primească rente viagere, între 600 şi 1200 de lei, începând cu această lună. Noii membri de onoare sunt: Emeric Dembrovschi, Cornel Dinu, Dumitru Dragomir, Florin Halagian, Ioan Igna, Florea Ispir, Mircea Lucescu, Nicolae Lupescu, Ion Pârcălab, Lajos Sătmăreanu, Vasile Zavoda, Necula Răducanu. Toţi membrii de onoare în viaţă vor primi o rentă viageră începând cu data de 5 martie. Nu au lipsit nici momentele care au amintit de perioada de dinainte de 1989, când oamenii de fotbal au ţinut să-l omagieze pe "marele retras". La final de mandat, Mircea Sandu a ţinut să anunţe că va rămâne în continuare la dispoziţia fotbalului: "Vă mulţumesc că mă onoraţi cu această distincţie de a fi preşedinte de onoare al FRF. Sunt la dispoziţia dumneavoastră, a fotbalului. Când federaţia va avea un preşedinte ales, îi voi preda gestiunea, patrimoniul, posibilitatea să vă reprezinte cu onoare şi cu cinste şi vă promit că n-am să bat niciodată la uşa preşedintelui executiv al FRF. Dacă cineva va avea nevoie de mine, sunt deschis la orice ajutor pe care pot să îl dau. În rest, uşa mi-e deschisă, ca întotdeauna".

În mod evident, de ieri, 5 martie, fotbalul autohton a intrat într-o nouă etapă, noile conduceri ale LPF şi FRF având datoria să pună stop degringoladei în care a intrat fenomenul în ultimii ani.

Răzvan Burleanu s-a născut la 1 iulie 1984, la Focşani, este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacău, Gheorghe Burleanu. A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunţe la sportul de performanţă urmând cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti. Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA. Conform Mediafax, Răzvan Burleanu a lucrat în cadrul Primăriei municipiului Bacău, Parlamentul României - Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă - controlul respectării legalităţii în procesele electorale şi Administraţia Prezidenţială - Departamentul pentru minorităţi naţionale. Din 2008, Burleanu este co-preşedinte al Institutului European pentru Democraţie Participativă - Qvorum.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sprijin politic !

    Au votat cum le-au impus primariile ! 

    1. Baiatul asta n-are nici o legatura cu politicul si nici cu vechea Junta de Banditi ai Jigodiei sandu...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte

Ziarul BURSA

20 ianuarie
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb