FRANCOIS BLOCH, BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE:  "Companiile cu o conduită financiară bună vor fi piatra de temelie a recuperării economice în 2021"

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 noiembrie 2020

Dezechilibrul între lichiditatea băncilor şi nivelul scăzut de capital al multor companii reprezintă o problemă sistemică cu care ne confruntăm în România, consideră directorul BRD

Companiile bine capitalizate, care pot să acceseze credite bacare, vor sta la baza recuperării economiei în anul viitor, a precizat ieri Francois Bloch, Directorul General al BRD - Groupe Societe Generale, în cadrul unei videoconferinţei.

Francois Bloch a spus: "Primul pilon pe care băncile se vor sprijini în 2021 este, în mod clar, revenirea economică. Al doilea este stabilitatea şi previzibilitatea de care avem nevoie. Băncile reprezintă o afacere pe termen lung, o investiţie pe termen lung, astfel încât toţi actorii, bănci şi clienţi, au nevoie să înţeleagă exact impactul schimbărilor viitoare asupra lor. Deci, într-o anumită măsură, previzibilitatea este mai importantă decât stabilitatea". Directorul BRD a adăugat: "De asemenea, lichiditatea. Băncile au lichiditate, au capital, dar dacă ne uităm la segmentul clienţilor, România este caracterizată de rate scăzute ale capitalizării pentru multe companii. Cred că în România, în jur de 40% din companii au capital negativ. 10% din companii sunt în insolvenţă. Iar aceasta este o problemă care trebuie abordată la nivel de ţară".

Francois Bloch a amintit că, pentru a asigura stabilitatea sistemului financiar, reglementatorii bancari, atât cei din România cât şi cei din Uniunea Europeană, au cerut băncilor să evite să plătească dividende în 2020.

"În acelaşi timp alte companii, care nu fac parte din sistemul bancar din România, şi care sigur că nu au avut aceleaşi constrângeri, au continuat să plătească dividende, punând în pericol potenţiala recuperare, pentru că este nevoie de capital pentru a face faţă crizei şi pentru a putea beneficia de revenirea economică, atât pe cont propriu dar şi prin a accesa credit de la bănci", a spus directorul BRD, adăugând: "Acest tip de dezechilibru, între lichiditatea şi poziţia de capital a băncilor pe de o parte şi nivelul scăzut de capital al multor companii pe de altă parte, cred că este o problemă ce trebuie adordată la nivel naţional, o problemă sistemică cu care ne confruntăm în România".

Pe de altă parte, Francois Bloch a precizat că nu toate companiile din ţara noastră sunt subcapitalizate. "Sunt companii foarte solide în România, fie că fac parte din multinaţionale sau sunt companii cu capital românesc. Sunt companii româneşti mici, medii şi mari ce au o conduită financiară foarte bună şi pot să acceseze credite bancare. Şi cred că aceste companii vor fi piatra de temelie a recuperării economice în 2021", a spus directorul BRD. De asemenea, Francois Bloch a precizat că, din punctul său de vedere, la baza recuperării economice vor mai sta relocalizarea pe anumite părţi ale lanţului de aprovizionare, accesul la fonduri europene şi lansarea unor investiţii semnificative în sectoare precum în infrastructură, agricultură, educaţie sau sănătate

"Toate acestea cred că vor fi piatra de temelie a revenirii economice în 2021", a conchis directorul BRD.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. BRD are noroc ca e cotata pe bursa...

    ar face bine sa se uite mai bine in balantele bancare si la costurile foarte ridicate pe care le are in piata. 

    Sute de sedii bancare locale se inchid... asa cum anticipasem... urmeaza sa auzim si ceva pocnituri bancare in 1-4 ani; asta daca nu intervine iar BNRul pe ascuns sa nu se prinda populimea. 

    Am vazut deja vanzari si cumparari de banci; sa vedem ce au comparat ca sigur sunt mizerii toxice sub mochetele bancare. 

    Tic tac...! 

    1. Bnr deja face asta da nu se prinde nimeni pentru asta trebuie educatie financiara nu vorbe In vant

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb