Frank-Walter Steinmeier, noul preşedinte al Germaniei

S.A.
Internaţional / 12 februarie 2017

Frank-Walter Steinmeier (Sursa foto: Facebook)

Frank-Walter Steinmeier (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 16:44 Iohannis: "România rămâne un partener de încredere al Germaniei"

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis duminică, un mesaj de felicitare noului Preşedinte ales al Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier.

Şeful statului a arătat, potrivit Administraţiei Prezidenţiale: "Relaţia dintre România şi Germania este una excelentă, de natură strategică, aspect confirmat de intensitatea dialogului nostru politic, a cooperării economice şi sectoriale, a legăturilor interumane, dar şi prin împărtăşirea aceloraşi valori democratice fundamentale.

România reprezintă, la nivel european şi regional, un partener de încredere şi stabil al Germaniei, dar şi un promotor convins, pe care se poate conta, al necesităţii de consolidare a proiectului european."

Seful statului a precizat că Germania este deja de mulţi ani primul partener comercial al României şi al treilea investitor în ţara noastră, iar potenţialul de dezvoltare al acestei dimensiuni continuă să fie unul ridicat.

De asemenea, Klaus Iohannis a afirmat că pe români şi germani îi leagă o prietenie profundă, care se datorează mai ales convieţuirii de secole a românilor, saşilor şi şvabilor în Transilvania, Banat şi Bucovina. Lor li se adaugă cei aproximativ jumătate de milion de români stabiliţi în Germania.

Preşedintele României a declarat: "Anul 2017 are o simbolistică aparte prin aniversarea a 50 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice şi a 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa. Îmi exprim speranţa că vom avea cât mai curând oportunitatea unei întâlniri în care să marcăm împreună importanţa acestui moment".

(A.I.)

--------

Social-democratul german Frank-Walter Steinmeier, fost ministru de externe în cabinetele Merkel I şi III, a fost ales astăzi preşedinte al Germaniei, informează AFP.

Steinmeier, în vârstă de 61 de ani, a primit 931 de voturi pentru din totalul celor 1.239 de mari electori, la mare distanţă de ceilalţi contracandidaţi.

El îl va înlocui în funcţie pe Joachim Gauck, în vârstă de 77 de ani, un fost pastor din Republica Democrată Germană, care a renunţat să candideze pentru un al doilea mandat.

Mandatul lui Gauck va expira pe 18 martie 2017.

Alegerea lui Steinmeier în funcţia de preşedinte al Germaniei are loc în urma unei înţelegeri între partidul său şi cancelarul Angela Merkel.

Steinemeier este al 12-lea preşedinte german din ultimele şapte decenii şi va ocupa în următorii cinci ani o poziţie mai mult simbolică, scrie Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb