Franţa relaxează regulile de izolare

G.B
Internaţional / 2 ianuarie 2022

Franţa relaxează regulile de izolare

Regulile de izolare a persoanelor pozitive la COVID-19 şi a contactelor acestora vor fi relaxate cu începere de mâine în Franţa pentru cei o schemă completă de vaccinare cu scopul de a proteja viaţa social-economică a ţării, a anunţat guvernul de la Paris, notează AFP, citată de Agerpres.

Persoanele pozitive complet vaccinate vor trebui să se izoleze timp de şapte zile indiferent de variantă, izolare care poate fi ridicată după cinci zile în cazul unui test antigen sau test PCR negativ.

Şi nu va mai fi impusă carantina pentru persoanele caz contact cu o schemă completă de vaccinare. Totuşi, acestea vor trebui să respecte cu stricteţe gesturile de barieră şi "să facă teste regulate", a explicat ministrul sănătăţii, Olivier Veran, într-un interviu pentru JDD.

Până în prezent, în Franţa, persoanele pozitive trebuiau să se izoleze timp de zece zile, iar cazurile contact ale unei persoane care a contractat varianta Omicron trebuiau să se izoleze cel puţin 7 zile. Durata izolării putea ajunge şi la 17 zile, indiferent de variantă, atunci când se locuieşte împreună cu o persoană pozitivă.

Această modificare a regulilor răspunde nevoii de "a ţine cont de evoluţia extrem de rapidă a răspândirii variantei Omicron în Franţa" şi trebuie să permită "să avem un echilibru beneficiu-risc care să vizeze asigurarea controlului contaminărilor, menţinând, în acelaşi timp, viaţa social-economică", a explicat Ministerul Sănătăţii intr-un comunicat.

În plus, "primele date virologice disponibile" arată "o perioadă de incubare a variantei Omicron mai rapidă decât pentru variantele precedente, susţinând o posibilă reducere a duratei de izolare".

La rândul lor, persoanele testate pozitiv şi fără o schemă completă de vaccinare vor trebui să se izoleze timp de zece zile, cu posibilă ieşire după şapte zile în aceleaşi condiţii. Se menţine carantina de şapte zile şi pentru cazurile de contact care nu au schemă completă de vaccinare, care vor trebui să obţină un test negativ la sfârşitul acestei perioade pentru a putea ieşi din izolare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb