Dragoş şi Adrian Pavăl au ajuns să deţină 90,0094% din Cemacon (CEON) după ce ieri au achiziţionat prin Dedeman, pentru suma de 4,058 milioane de lei, un pachet de 2,54% din capitalul producătorului de materiale de construcţii, echivalentul a 12.884.742 de titluri CEON, reiese dintr-un raport publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Practic, în prezent, fraţii Pavăl deţin 73,3348% din capitalul Cemacon prin Dedeman şi 16,6746% prin PIF Industrial.
În data de 21 mai, fraţii Pavăl au mai achiziţionat, tot prin Dedeman, un pachet de 31,2% din CEON pentru suma de 49,7 milioane de lei de la Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief U.A., fond cu sediul în Olanda şi controlat de Erste Bank.
În urma acestei tranzacţii, Dragoş şi Adrian Pavăl ajunseseră să deţină 87,46% din Cemacon.
Anului trecut, Dragoş şi Adrian Pavăl au cumpărat un pachet de circa 165 milioane de acţiuni Alro (ALR), reprezentând 23,16% din producătorul de aluminiu din Slatina.
Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief U.A. a intrat în acţionariatul Cemacon în iulie 2015, în urma convertirii în titluri de proprietate a unei creanţe de 12 milioane de euro, ce-i fusese cesionată în 2013 de Banca Comercială Română (BCR), la care producătorul de materiale de construcţii avea un pachet de credite neperformante, ce a trecut printr-un proces de restructurare. Business Capital For Romania - Opportunity Fund Cooperatief era deţinut în proporţie de 83% de BCR, pachet ce ulterior a fost transferat către Erste Bank, restul fiind în posesia omului de afaceri Florin Pogonaru.