FRF: Investiţie de 1,2 milioane de euro pentru integrarea tehnologiei

O.D.
Sport / 1 octombrie

FRF: Investiţie de 1,2 milioane de euro pentru integrarea tehnologiei

Comitetul Executiv al FRF a aprobat o investiţie de aproximativ 1,2 milioane de euro, pe perioada următorilor 4 ani, pentru a sprijini toate loturile naţionale, cluburile din Liga 2 Casa Pariurilor, cele mai bune 24 de academii şi cluburile din SuperLiga Feminină, anunţă frf.ro.

Prin parteneriatul cu Hudl, o companie americană fondată în 2006, lider la nivel global în analiza video şi de date în sport cu 230.000 de echipe din peste 40 de sporturi în portofoliu, se va introduce o viziune comună de lucru în cadrul loturilor naţionale, care va fi dezvoltată şi în cadrul academiilor şi cluburilor participante în primele două ligi din fotbalul masculin şi în Superliga Feminină.

În cadrul proiectului demarat prin semnarea parteneriatului, Federaţia Română de Fotbal îşi propune să formeze şi să educe specialişti şi membri ai staff-urilor tehnice în colectarea şi analiza datelor şi să contribuie la dezvoltarea departamentelor de analiză video şi date ale cluburilor din România.

Fiecare echipă va beneficia de instalarea unei camere de filmat automatizată pentru meciuri, fixă sau mobilă, în funcţie de infrastructura stadionului unde îşi dispută meciurile. În plus, fiecare echipă va avea acces la platforma Hudl, pentru a folosi programul de analiză video şi de a comunica chiar cu jucătorii, la care se adaugă rapoarte de meci şi de statistică.

"În viziunea FRF, tehnologia reprezintă un element transformator pentru înalta performanţă sportivă. Astfel, integrarea tehnologiei în fotbal şi adaptarea la nevoile fiecărei echipe poate fi cheia succesului. Încă din 2023, toate loturile naţionale lucrează deja într-un concept comun, iar din vara anului trecut acestui proiect s-au alăturat şi cluburile din prima ligă. Acest parteneriat presupune utilizarea unui instrument multidimensional, foarte util pentru antrenori, directori sportivi, dar şi pentru scouteri, iar, cu noile opţiuni, inclusiv pentru fiecare jucător care poate avea acces la un conţinut video şi date personalizat. Dacă în trecut înregistrarea meciurilor se făcea pe casete VHS şi apoi clipurile se prelucrau şi distribuiau manual, acum totul se întâmplă într-o singură platformă, în timp real, şi poate fi personalizat în funcţie de abordarea tactică a fiecărei echipe", a punctat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb