FRUNZĂ ÎN VÂNT Britanicii consideră turismul o adevărată aventură în ţara noastră

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 18 noiembrie 2010

Britanicii consideră turismul o adevărată aventură în ţara noastră

Turismul în ţara noastră este con­siderat o ade­vărată aventură de către britanici. Nu sunt singurii. Toate strategiile de promovare, gândite şi plătite de ministerul de resort, se ofilesc în momentul în care sunt citite sfaturile primite de un potenţial vizitator al "Grădinii Carpaţilor". În mod firesc poveţele unui compatriot au un impact mult mai mare decât spoturile de promovare, oricât de bine ar fi ele realizate.

Peste două săptămâni, sunt aşteptaţi la Bucureşti suporterii formaţiei Liverpool, peste 1000. Un grup consistent care va petrece cel puţin două zile în Capitală. Pentru mulţi, aceasta este a doua vizită în ţara noastră în ultimele 6 luni, precedenta având loc cu ocazia partidei cu Unirea Urziceni. Cu toate aces­tea, pe site-ul oficial al grupării sunt prezentate mai multe sfaturi, date de Am­basada Marii Britanii la Bucureşti, pentru cei dornici să însoţească echipa în Capitală. Nu este o premieră, la fel au procedat şi olandezii, elveţienii şi germanii. O simplă lectură a decalogului de pe site-ul liverpoolfc.tv creează un sentiment de disconfort, care poate descuraja un turist mai puţin dispus la aventură. Din nefericire, în mare măsură, lucrurile stau chiar aşa cum sunt prezentate de către britanici. Sunt şi unele tuşe mai groase decât realitatea. În comparaţie cu felul în care presa din Elveţia a prezentat Clujul, cu ocazia meciului din Liga Campionilor dintre CFR şi FC Basel, lucrurile stau ceva mai bine. "Infrastructura şi facilităţile de la stadion sunt foarte slabe în comparaţie cu cele din Anglia sau din alte ţări europene.

- Locurile alocate nu sunt acoperite, astfel că vom fi la mila fenomenelor meteorologice. Temperaturile vor fi foarte scăzute la ora meciului.

- Este interzis consumul de alcool pe străzile din Bucureşti, altfel aţi putea primi o amendă de 116 euro.

- În Bucureşti încalci regulile de ordine publică dacă strigi sau cânţi pe străzi.

- Restaurantele încearcă să profite de suporterii străini care vin, aşa că cereţi mereu lista de preţuri înainte de a comanda.

- Aveţi grijă la traficul din România, mergeţi cu taxiuri care au notat tariful pe uşă.

- Atenţie la hoţii de buzunare, mai ales în zonele aglomerate, mijloacele de transport în comun sau chiar hoteluri. Se poate chiar ca unii dintre hoţi să se deghizeze în poliţişti şi să vă ceară documentele, în timp ce vă fură ceasul sau bijuteriile", sunt, pe scurt, câteva din lucrurile de care trebuie să ţină seama britanicii care vin să-şi încurajeze echipa, pe 2 decembrie, pe stadionul Ghencea.

Cam pe acelaşi calapod au fost şi recomandări pentru suporterii lui Manchester City care s-au deplasat în această vară la Timişoara, aşa că tabloul creat nu este foarte plăcut. "Facilităţile în interiorul stadionului sunt limitate şi nu se permite accesul cu băuturi achiziţionate în afara arenei. Aveţi grijă la intrarea şi la ieşirea din stadion pentru că scările sînt foarte abrupte şi neegale, fără balustrade. Este recomandat să nu fie frecventate parcurile întunecate şi zonele periferice pe timp de noapte, cu toa­te că este un oraş sigur".

Minţit de autorităţi, care i-au promis în 2009 organizarea unei gale în care să-şi apere titlul mondial, Lucian Bute a fost convins de Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, să promoveze ţara noastra peste hotare. Practic, pugilistul va participa la diverse evenimente organizate de minister, şi va purta pe echipamentul oficial însemnele brandului turistic naţional. "Prin tot ceea ce am făcut până acum am încercat să promovez România; am purtat în ring drapelul naţional şi am fost întotdeauna mândru de ţara mea. Sunt onorat să mă alătur marilor sportivi care au promovat imaginea României în lume, precum Nadia, Hagi sau Ilie Năstase, cu atât mai mult cu cât este pentru prima dată când mi se propune să fac acest lucru în mod oficial". În schimb, Bute a primit o nouă promisiune, legată de posibilitatea implicării Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în organizarea, la Bucureşti, în vara anului viitor, a unei gale în care Bute să îşi apere centura cu diamante.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O gala de box pentru Bute , din pacate nu o vor putea vedea romanii in tara . Marii nostri campioni pica in plasele micilor politicieni care nu fac altceva decat sa profite de pe urma lor. Nimeni nu ii sustine cu nimic, apar alaturi de ei la culesul roadelor. In ceea ce ii priveste pe britanici , in mare parte au dreptate .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb