Funcţionară de la APIA Hunedoara, pusă sub control judiciar pentru fraude cu fonduri europene

Andrei Stan
Anticorupţie / 14 septembrie 2016

Corina-Isabela Ilioiu, funcţionar în cadrul A.P.I.A. Hunedoara - Serviciul Autorizare Plăţi, a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile de către procurorii anticorupţie, pentru fraude cu fonduri europene, potrivit unui comunicat al DNA.

Procurorii o acuză pe aceasta de săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, sub forma complicităţii, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi influenţarea declaraţiilor.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: "În perioada 2011- 2013, inculpata Ilioiu Corina-Isabela, în calitate de funcţionar în cadrul A.P.I.A. - Centrul Judeţean Hunedoara - Serviciul Autorizare Plăţi, a sprijinit o persoană să obţină pe nedrept fonduri europene în valoare totală de 400.860,56 lei, pentru o suprafaţă de pământ de 162,97 ha teren, pe care nu o deţinea în realitate. Concret, ajutorul acordat de funcţionarul A.P.I.A. a constat pe lângă acceptarea la plată a dosarului întocmit în fals de către fermier şi în întocmirea unor documente utilizate ulterior în acelaşi scop (cereri, adeverinţe, diverse formulare, etc)."

Procurorii precizează că, la data de 16 mai 2016, Corina Isabela Ilioiu a încercat, prin corupere, să-l determine pe fermierul respectiv să dea declaraţii mincinoase referitoare atât la obţinerea sprijinului nerambursabil cât şi cu privire la utilizarea sumelor de bani, respectiv pentru curăţarea păşunilor.

"În cuprinsul declaraţiilor de avere, depuse în anii 2015 şi 2016, inculpata Ilioiu Corina Isabela a omis, cu ştiinţă, să menţioneze că are un drept de proprietate asupra unui imobil", se mai arată în comunicatul DNA.

Funcţionarei i s-au adus astăzi la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb