Funcţionarii publici protestează în perioada 11-14 mai în Piaţa Victoriei

Elena Deacu
Companii #Administraţie / 11 mai 2015

Funcţionarii publici şi personalul contractual, afiliaţi la Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), ȋn parteneriat cu Federaţia Columna şi alte organizaţii sindicale, vor protesta ȋn perioada 11-14 mai 2015, ȋmpotriva "ignoranţei guvernamentale faţă de mizeria ȋn care au fost lăsaţi, atȃt salarial, cȃt şi profesional, angajaţii administraţiei publice".

Potrivit unui comunicat al SNFP, protestul se va ţine în fiecare zi în Piaţa Victoriei, ȋntre orele 11.00-13.00.

"Dorinţa Guvernului de a plăti, ȋncepȃnd cu 1 iulie 2015, 60% dintre angajaţii care aplică legea ȋn Romȃnia la nivelul salariului minim pe economie, ȋmpingȃndu-i să cedeze fenomenului infracţional, corupţiei, discriminările promovate prin Legea 71/2015 - pentru aprobarea OUG nr.83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice ȋn anul 2015, precum şi alte măsuri ȋn domeniul cheltuielilor publice - legea salarizării din domeniul bugetar, dar şi strategia de a induce o stare de dialog care să rezolve problema ȋn anii următori, a determinat această categorie socio-profesională, corpul funcţionarilor publici, să iasă ȋn stradă", transmite SNFP, în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Functionarii publici au un salariu mediu mai mare decat salariul mediu pe economie si in plus mai beneficiaza si de tot felul de sporuri de care salariatii din mediul privat nu au parte. In plus mai au si o stabilitate a locurilor de munca mai mare decat a celor care lucreaza in mediul privat. Totusi, mediul privat trebuie sa obtina castigurile din care sa fie platiti si functionarii de stat. Ca sa nu mai vorbim despre calitatea serviciilor oferite de institutiile publice in care muncesc acei functionari de stat. Nu ar trebui sa primeasca salarii mai mari, ci sa fie redus substantial numarul functionarilor de stat, iar cu banii economisiti sa fie pregatiti mai bine functionarii de stat din punct de vedere profesional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb