Fundaţia Trump recunoaşte la Fisc că a încălcat o lege privind folosirea fondurilor

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 noiembrie 2016

Fundaţia Trump recunoaşte la Fisc că a încălcat o lege privind folosirea fondurilor

Fundaţia caritabilă a preşedintelui-ales american Donald Trump a recunoscut la Fisc că a încălcat o lege care le interzice şefilor de organizaţii non-profit şi rudelor acestora să folosească banii acestora în scopuri personale sau de afaceri, relatează Washington Post, potrivit News.ro.

Mai exact, Fundaţia Donald J. Trump a recunoscut ilegalităţile în declaraţiile fiscale depuse pentru anul 2015, care au fost publicate recent online de site-ul non-profit GuideStar. Un purtător de cuvânt al GuideStar a spus că formularele au fost furnizate de compania de avocatură a Fundaţiei, Morgan, Lewis and Bockius.

Washington Post nu a putut confirma dacă aceleaşi formulare au fost trimise cu adevărat Fiscului sau nu.

Într-una dintre secţiunile formularului, Fiscul întreba dacă Fundaţia Trump a transferat "venituri sau active către o persoană descalificată". O persoană descalificată, în acest context, înseamnă Donald Trump - preşedintele Fundaţiei -, un membru al familiei sale sau o companie a preşedintelui-ales. Fundaţia a bifat "da".

Într-o altă secţiune, Fundaţia era întrebată dacă a fost implicată în acţiuni de autocontractare, în anii anteriori. Fundaţia Trump a bifat, din nou, "da".

Astfel de fapte se pedepesc prin amenzi, iar vinovaţii pot fi obligaţi să dea înapoi banii cheltuiţi de fundaţie pentru ei.

Nici Fundaţia Trump, nici Fiscul, nu au comentat informaţiile.

Fundaţia Trump există din 1987, dar este pentru prima data când a admis astfel de ilegalităţi.

În cursul campaniei prezidenţiale, Washington Post a prezentat mai multe cazuri în care Trump ar fi folosit banii Fundaţiei - circa 300.000 de dolari - pentru a cumpăra bunuri pentru el sau pentru a ajuta una dintre afacerile sale. Însă documentele publicate nu oferă detalii, aşa că nu este clar dacă sunt vizate faptele relatate de cotidian sau dacă este vorba despre altele.

Astfel, Fundaţia ar fi făcut o donaţie de 100.000 de dolari către o organizaţie caritabilă din Palm Beach, Florida, care ajută veteranii răniţi. Suma a făcut parte dintr-o înţelegere cu Primăria, pentru anularea unor amenzi neplătite în valoare de 120.000 de dolari, primate de clubul de vacanţă Mar-a-Lago.

Într-un alt caz, circuitul de golf al lui Trump din comitatul Westchester, din New York, a fost dat în judecată de un bărbat care câştigase un premiu de un milion de dolari la un turneu. Bărbatul nu a primit banii, pentru că circuitul lui Trump era prea scurt pentru ca premiul să fie valid.

Părţile au ajuns la o înţelegere, ale cărei detalii nu au fost făcute publice. Însă, în ziua în care părţile au anunţat în instanţă că renunţă la proces, Fundaţia Trump a donat 158.000 de dolari organizaţiei caritabile a jucătorului de golf. Circuitul lui Trump nu a donat nimic.

În alte trei situaţii, Fundaţia Trump a plătit pentru bunuri achiziţionate de Trump sau de soţia sa la licitaţii caritabile. În 2012, Trump a cumpărat cu 12.000 de dolari o cască de protecţie pentru fotbal american semnată de fostul fundaş al Denver Broncos, Tim Tebow.

În 2007, Melania Trump a plătit 20.000 de dolari pentru un portret al lui Trump realizat de artistul Michael Israel în timpul unei gale la Mar-a Lago. Iar în 2014, omul de afaceri a licitat 10.000 de dolari pentru un portret cu el realizat de artistul Havi Schanz.

În toate cele trei cazuri, Fundaţia Trump a achitat nota de plată.

Potrivit experţilor, bunurile trebuie să fie folosite în scopuri caritabile, pentru ca achiziţia lor de către Fundaţie să fie legală.

Purtătorii de cuvânt ai lui Trump nu au precizat ce s-a întâmplat cu casca de fotbal sau cu portretul de 20.000 de dolari.

Însă portretul de 10.000 de dolari a fost localizat de cititorii Washington Post într-unul dintre barurile de la staţiunea de golf Doral, a lui Trump, de lângă Miami.

În septembrie, un purtător de cuvânt al campaniei lui Trump a respins ideea că omul de afaceri a făcut ceva ilegal când a cumpărat decoraţiuni pentru bar. Mai mult, oficialul a spus că barul îi face Fundaţiei o favoare, pentru că "depozitează" tabloul fără nicio taxă.

Experţii spun că este puţin probabil ca Fiscul să accepte un astfel de argument.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb