Furnizorii de servicii prin cablu riscă să-şi piardă din abonaţi

Monica Măgureanu
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 28 aprilie 2005

Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu se teme că va scă-dea numărul de abonaţi la serviciile de profil, o dată cu scumpirea abonamentelor, programată pentru data de 1 iunie 2005. Majorarea este urmarea introducerii de către Executiv a taxei pe valoarea adăugată pentru serviciile de transmisie de programe TV prin cablu. În aceste condiţii, tarifele practicate de furnizorii de servicii prin cablu vor creşte cu cel puţin 19%. Preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu, Radu Petric, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă: "Această taxă de 19% este colectată de stat şi nu se re-gă-seşte în veniturile vreunei com-panii de cablu. Pe lîngă introducerea TVA, abonamentul va creşte şi datorită faptului că unii furnizori au interpretat aplicarea acestei prevederi a no-ului Cod Fiscal ca pe o oportunitate de a mări costul serviciilor cu pînă la 19%, în ideea că operatorii de cablu pot deduce acum TVA. Furnizorii nu au înţeles că TVA este o taxă care trebuie adăugată unui cost deja exis-tent şi nu integrată acestuia." Ministerul de Finanţe arată că, deşi TVA se va aplica abonamentelor făcute după 1 iunie 2005, clienţii care au plătit aceste servicii în avans (anterior datei amintite), vor fi nevoiţi să mai treacă o da-tă pe la caserie, ca să achite diferenţa.

Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu are ca obiective reprezentarea operatorilor de cablu şi consolidarea prezenţei acestora pe pia-ţa comunicaţiilor din ţara noas-tră. Asociaţia este formată din 112 membri, care servesc pes-te 2,3 milioane de abonaţi. Printre cei mai importanţi membri se nu-mără "Astral Telecom" SA, "Romania Cable Systems" SA, "UPC România" SA.

Guvernul a modificat, prin Ordonanţa 24/2005 publicată luna tre-cută în Monitorul Oficial, Legea 571 privind Codul Fiscal (articolul 141). Potrivit noii reglemen-tări, începînd cu data de 1 iunie 2005, "sînt scutite de TVA doar activităţile specifice posturilor publice naţionale de radio şi televiziune, cu excepţia activi-tă-ţilor de publicitate şi a altor activităţi de natură comercială."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb