Fuziunea fondurilor de pensii facultative, reglementată

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 februarie 2011

Fuziunea fondurilor de pensii facultative, reglementată

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, ieri, Norma privind fuziunea fondurilor de pensii facultative.

Astfel, operaţiunea de fuziune a două sau mai multe fonduri din sistemul Pilonului III este împărţită în două etape distincte de autorizare: autorizarea prealabilă şi autorizarea definitivă.

În urma obţinerii autorizării definitive, activele, participanţii şi arhiva de la fondul de pensii absorbit vor fi transferate la fondul de pensii absorbant, iar fondul de pensii absorbit în urma fuziunii îşi încetează exis-tenţa.

Ulterior, participanţilor preluaţi li se recalculează numărul de unităţi de fond în funcţie de valoarea activului personal transferat şi de valoarea unitară a activului net al fondului de pensii facultative absorbant.

Printre prevederile actului normativ referitoare la condiţiile şi procedura pe care trebuie să le îndeplineas-că administratorii în vederea fuziunii, se numără şi cea a necesităţii informării şi consultării participanţilor fondului de pensii facultative absorbit, cu privire la această operaţiune. Fuziunea se realizează numai în condiţiile obţinerii acordului majorităţii acestora.

Operaţiunile de fuziune între două sau mai multe fonduri de pensii au efect în consolidarea pieţei sistemului de pensii private ca parte a unui proces natural de evoluţie a acestui sector financiar.

Pe segmentul pensiilor facultative funcţionează 13 fonduri, cu active nete, la finele lunii ianuarie, de aproa-pe 340 de milioane de lei, şi 224.191 de participanţi. Cele mai mari fonduri de profil sunt ING Optim, administrat de ING Asigurări de Viaţă - 109,84 milioane de lei, BCR Prudent (BCR Pensii) - 60,6 milioane de lei şi AZT Moderato (Allianz-Ţiriac Pensii) - 52,1 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb