Fuziunea Millennium Bank - OTP Bank a ajuns la final

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 octombrie 2015

Laszlo Diosi: "Ne apropiem de obiectivul nostru strategic pe termen mediu şi anume acela de a ne clasa în top 10 bănci la nivel naţional"

Fuziunea dintre OTP Bank România şi Millennium Bank România şi integrarea acesteia din urmă în structura primeia urmează să fie finalizate luni, 2 noiembrie, potrivit unui comunicat al OTP.

Acesta aminteşte că acţiunile specifice fuziunii au fost demarate în luna ianuarie 2015, în urma unei tranzacţii în valoare de 39 de milioane de euro pentru achiziţia, de către OTP Bank a 100% din acţiunile Millennium Bank.

"Ne bucurăm să anunţăm că integrarea va fi finalizată în mai puţin de un an, termen pe care l-am estimat iniţial pentru această tranziţie. Prin eforturile comune ale echipelor de profesionişti din cele două bănci, am reuşit să depăşim aşteptările iniţiale şi să ne consolidăm poziţia pe piaţa locală. Este un moment cheie în evoluţia OTP Bank România, care ne apropie de obiectivul nostru strategic pe termen mediu şi anume acela de a ne clasa în top 10 bănci la nivel naţional", a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.

Etapa finală a procesului de integrare constă în migrarea clienţilor Millennium Bank România în sistemele informaţionale ale OTP Bank România şi va avea loc în perioada 30 octombrie - 2 noiembrie 2015.

În urma integrării, cota de piaţă a OTP Bank România creşte la aproximativ 2%, banca urcând pe poziţia 14 în clasamentul băncilor din ţara noastră, după active.

OTP Bank România oferă produse şi servicii bancare unui portofoliu extins, de peste 426.000 de clienţi, în creştere cu 13% faţă de portofoliul anterior al băncii. Astfel, în timp ce portofoliul de persoane fizice creşte cu 12%, însumând peste 400.000 de clienţi, portofoliul de persoane juridice creşte cu 31%, ajungând la peste 25.000 de clienţi.

Noua reţea teritorială a OTP Bank România include 125 de unităţi bancare, cu 50% mai mult faţă de reţeaua teritorială iniţială a băncii, iar numărul de bancomate se ridică la 170 de ATM-uri, în creştere cu 35% faţă de numărul anterior de bancomate.

OTP Bank România şi-a extins echipa la aproape 1.300 de specialişti, în creştere cu 32% faţă de numărul de angajaţi ai băncii din perioada anterioară achiziţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb