Fuziunea "Thyssenkrupp" - "Tata Steel", posibil să se finalizeze în curând

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 septembrie 2017

Fuziunea "Thyssenkrupp" - "Tata Steel", posibil să se finalizeze în curând

"Thyssenkrupp" AG ar putea ajunge, luna aceasta, la un acord de principiu cu "Tata Steel" Ltd. din India pentru fuziunea activităţilor lor europene din domeniul oţelului, conform anunţului făcut în această săptămână de cel mai mare grup siderurgic din Germania.

Un purtător de cuvânt al "Thyssenkrupp" a declarat că discuţiile dintre cele două companii au fost constructive şi au intrat în stadiul final. Afirmaţiile acestuia vin după ce, în august, directorul financiar al companiei germane, Guido Kerkhoff, declara că "Thyssenkrupp" nu se va grăbi să încheie acordul de fuziune cu "Tata Steel". "Preferăm o soluţie rapidă, însă punem calitatea înaintea timpului", spunea, atunci, Guido Kerkhoff.

Acum, purtătorul de cuvânt al gigantului din Germania a menţionat că părţile sunt aproape de semnarea unui memorandum de înţelegere, care să deschidă calea unei analize detaliate a bilanţurilor contabile ale fiecărei companii şi să genereze negocieri în amănunt înaintea creării celui de-al doilea mare producător de oţel din Europa.

"Managementul se află, în prezent, în discuţii cu privire la opţiunile strategice", a afirmat purtătorul de cuvânt al "Thyssenkrupp", adăugând că o reuniune a consiliului de supraveghere, programată iniţial pentru data de 12 septembrie, a fost amânată pentru o informare corespunzătoare a participanţilor.

Potrivit consiliului lucrătorilor "Thyssenkrupp", care se opune fuziunii cu grupul indian, întrunirea a fost planificată să se desfăşoare în 23 sau 24 septembrie.

Dieter Lieske, şeful diviziei Duisburg-Dinslaken a IG Metall, cel mai mare sindicat din Germania, a subliniat: "Respingem fuziunea cu Tata. Nu există niciun semn că reprezentanţii angajaţilor în consiliul de supraveghere vor fi de acord cu planul de fuziune".

Grupul german se confruntă cu presiuni din partea investitorilor pentru realizarea fuziunii, după ce discuţiile în acest sens au fost purtate mai bine de un an.

"Steel Europe", divizia "Thyssenkrupp" care are în plan fuziunea cu "Tata", şi-a majorat de mai bine de două ori profitul operaţional în trimestrul al doilea din 2017, în ritm anual, la 232 milioane de euro. Analiştii anticipau 187 de milioane de euro.

Grupul german a realizat, per ansamblu, un câştig înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) ajustat de 620 de milioane de euro, mai mare cu 41% faţă de anul precedent. Analiştii preconizau 493 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb