ZIARUL BURSA

13 septembrie 2017
"Nu există o conspiraţie a producătorilor şi nu putem vorbi de manipulare pe piaţa energiei"

"Nu există o conspiraţie a producătorilor şi nu putem vorbi de manipulare pe piaţa energiei"

A consemnat ADINA ARDELEANUCompanii / 13 septembrie 2017

Preţurile din piaţa energiei au fost rezultatul tranzacţionării pe o piaţă transparentă, în condiţiile unui disponibil mic în comparaţie cu cererea din piaţă şi a erorilor în strategia de contractare a furnizorilor, consideră Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, deşi unii specialişti au opinat că în piaţă există manipulări şi scurgeri de informaţii.

Reporter: Cum vedeţi evoluţia preţului energiei în această vară? Sunt experţi în domeniu care vorbesc de manipularea preţului energiei şi de scurgeri de informaţii. Cum apreciaţi aceste afirmaţii?

Bogdan Badea: Cred că problema preţului la energie din această vara a fost deja lămurită pentru toată lumea, mai ales că mass-media a dezbătut intens subiectul şi au fost făcute investigaţii inclusiv din zona autorităţilor statului.

Mihai Tudose (Sursa foto: Gov.ro)

UPDATE/ DESPRE SOLICITĂRILE CA SOCIETĂŢILE DE STAT SĂ DISTRIBUIE DIVIDENDE SUPLIMENTARE Tudose: "Nu a jefuit nimeni companiile de stat"

A.A.Piaţa de Capital / 13 septembrie 2017

Actualizare 21:26 Ministerul Energiei a solicitat acţionarilor "Nuclearelectrica" distribuirea unor dividende suplimentare de 110 milioane lei

Ministerul Energiei a solicitat completarea convocatorului Adunării Generale Ordinare şi Extraordinare a Acţionarilor "Nuclearelectrica" (SNN) prin introducerea pe ordinea de zi a unui punct ce vizează aprobarea distribuirii sumei de 110 milioane lei sub formă de dividende, către acţionarii societăţii, proporţional cu participarea acestora la capitalul social, potrivit unui raport remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Actualizare 20:40 Acţionarii "Hidroelectrica" au aprobat distribuirea sumei de 655 milioane de lei sub formă de dividende

ACTULIZARE 19:45 CA al "Transgaz" a convocat AGOA pentru a distribui dividende în valoare de 171 milioane lei

Actualizare 10:49 Statul cere dividende suplimentare de 170 de milioane de lei de la Transelectrica

Actualizare 09:34 Ministerul Economiei solicită convocarea AGOA a Transgaz pentru distribuire de dividende în valoare de 171 milioane de lei

-------------

Guvernul a solicitat tuturor companiilor de stat să vireze la buget în avans sumele sub formă de dividende neangajate în proiecte viitoare, a declarat marţi premierul Mihai Tudose.

Dragnea: "E bine să aflăm care a fost jocul preţului energiei"

LIDERII PSD AU APROBAT ÎNFIINŢAREA UNEI COMISII PENTRU VERIFICAREA ANRE Dragnea: "E bine să aflăm care a fost jocul preţului energiei"

EMILIA OLESCUCompanii / 13 septembrie 2017

Liderii social-democraţi au aprobat solicitarea premierului Mihai Tudose de constituire a unei comisii de anchetă care să verifice activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi "jocul" preţului electricităţii din ultima perioadă, a anunţat, ieri, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Lira sterlină - la cursul maxim al ultimului an, faţă de dolar

PARIURI PE CREŞTEREA DOBÂNZII-CHEIE ÎN 2018 Lira sterlină - la cursul maxim al ultimului an, faţă de dolar

A.V.Internaţional / 13 septembrie 2017

Moneda britanică, lira sterlină, s-a apreciat ieri, pe piaţa externă, ajungând la cel mai ridicat curs al ultimului an, raportat la dolar, după publicarea datelor privind inflaţia din ţară, care arată că avansul preţurilor de consum a accelerat peste aşteptări, determinând unii investitori să anticipeze o majorare a dobânzii de către Banca Angliei, anul viitor.

Liviu Dragnea: Fostul colonel SRI Daniel Dragomir trebuie chemat rapid la audieri la Comisia de control al Serviciului

UPDATE Liviu Dragnea: Fostul colonel SRI Daniel Dragomir trebuie chemat rapid la audieri la Comisia de control al Serviciului

Politică / 13 septembrie 2017

Actualizare 14:48 Kovesi solicită Inspecţiei Judiciare să efectueze verificări privind afirmaţiile fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a cerut astăzi Inspecţiei Judiciare să efectueze verificări cu privire la situaţia constatată în legătură cu afirmaţiile făcute pe 11 septembrie, la un post de televiziune, de fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi asimilate corupţiei, potrivit unui comunicat al DNA.

-------------

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri, la Parlament, referitor la dezvăluirile pe care le-a făcut fostul colonel SRI Daniel Dragomir, fost adjunct al lui Florian Coldea, cu privire la activitatea DNA şi a Serviciului Român de Informaţii, că ceea ce a apărut în spaţiul public este foarte grav, iar Dragomir ar trebui chemat "rapid" la audieri în cadrul Comisiei de control al SRI.

Andrei Vochin (consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu - stânga) şi Cristoph Daum (dreapta).

FOTBAL ŞI BANI "Specialistul străin", momentul cel mai dificil: rezilierea contractului

DAN NICOLAIESport / 13 septembrie 2017

Federaţia Română de fotbal se pregăteşte, în premieră, să rezilieze contractul unui tehnician străin. Comisia Tehnică a FRF a recomandat întreruperea înţelegerii cu Cristoph Daum, iar în următoarele zece zile, până la următorul Comitet Executiv al FRF, Răzvan Burleanu trebuie să negocieze cu tehnicianul german termenii "divorţului".

Suflete moarte

CORNEL CODIŢĂEditorial / 13 septembrie 2017

CORNEL CODIŢĂ

De data aceasta nu sunt pe urmele lui Cicikov, ale lui Gogol, ci ale lui Augustin... Sfîntul Augustin! Tot încercînd să înţeleg care sunt rădăcinile zădărniciei noastre colective de a face un parcurs istoric capabil să ne scoată din nevoi, să ne dea măcar o şansă, din cînd în cînd, fie şi numai într-o generaţie, să privim viitorul şi din altă perspectivă decît aceea de "trecut al altora" cu care ne întîlnim mult prea tîrziu pentru a mai culege roadele alese, am ajuns la subiectul căruia marele cărturar i-a consacrat nu una, ci două scrieri: minciuna.

ING a lansat un credit de nevoi personale complet online

ING a lansat un credit de nevoi personale complet online

A.I.Bănci-Asigurări / 13 septembrie 2017

Numărul de accesări ale conturilor de internet banking de pe smartphone a crescut cu 114%, de la 40,6 milioane de autentificări, la 87 de milioane, în intervalul 2015 - 2016, potrivit unui comunicat de presă al ING Bank, transmis cu ocazia lansării unui credit de nevoi personale ce poate fi accesat complet online.

Circa 100 de zboruri "Air Berlin", anulate

PILOŢII S-AU ÎMBOLNĂVIT "SUBIT" Circa 100 de zboruri "Air Berlin", anulate

Internaţional / 13 septembrie 2017

Actualizare 12:52 Air Berlin a anulat şi astăzi zeci de zboruri, după ce 150 de piloţi au anunţat că sunt bolnavi

Operatorul aerian german Air Berlin, aflat în insolvenţă, a anulat şi miercuri 32 de zboruri, după ce 150 de piloţi au anunţat că sunt bolnavi şi nu se pot prezenta la serviciu, transmite Reuters.

---

"Air Berlin", a doua mare companie aeriană germană, a anunţat, ieri, că a fost nevoită să anuleze aproximativ 100 de zboruri după ce un număr neobişnuit de mare de piloţi au declarat că s-au îmbolnăvit, transmite Reuters, conform Agerpres.

Expoziţie de costume tradiţionale româneşti la Londra

Expoziţie de costume tradiţionale româneşti la Londra

RAMONA RADUCultură / 13 septembrie 2017

Costumele populare tradiţionale româneşti vor fi prezentate în mai multe capitale ale lumii, cu ocazia proiectului internaţional "RomânIA Centenară", iniţiat de Cristina Chiriac, fondatoarea "Flori de ie" şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor (ANAA), în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR), Departamentul Centenar din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) şi Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Conpet", cel mai rentabil emitent din BET, după ce statul i-a cerut dividende suplimentare

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4-11 SEPTEMBRIE "Conpet", cel mai rentabil emitent din BET, după ce statul i-a cerut dividende suplimentare

A. I.Investiţii Personale / 13 septembrie 2017

Odată cu informaţia apărută luni, 11 septembrie, conform căreia, la solicitarea Ministerului Energiei, compania Conpet (COTE) va convoca, în cel mai scurt timp, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor în vederea distribuirii unor dividende suplimentare în valoare de 85 milioane de lei, acţiunile transportatorului de produse petroliere au devenit titlurile cu cea mai mare rentabilitate din indicele BET, cotaţia societăţii având o apreciere de 3,91% în raport cu moneda euro, în intervalul 4-11 septembrie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 13 Septembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 13 Septembrie 2017

Internaţional / 13 septembrie 2017

Creditul de consum din SUA a crescut peste aşteptări în iulie 2017, cu 18,5 miliarde de dolari, după un avans de 11,8 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 5,9%, de la 5,8% în luna anterioară.

Austria lansează obligaţiuni pe 100 de ani

Austria lansează obligaţiuni pe 100 de ani

Internaţional / 13 septembrie 2017

Austria a scos la vânzare, ieri, obligaţiuni pe 100 de ani, după ce interesul semnificativ venit din partea investitorilor le-a oferit oficialilor de la Viena încrederea necesară că Austria poate deveni prima ţară din zona euro care vinde în mod...

BVB Apreciere de 0,7% pentru BET-FI

A.I.Piaţa de Capital / 13 septembrie 2017

În cea de-a doua şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au consemmat creşteri, cea mai mare fiind înregistrată de cel al societăţilor de investiţii financiare, BET-FI.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo