Gheorghe Şimon, propus ministru al Economiei

Ziarul BURSA #Politică / 13 septembrie 2017

Gheorghe Şimon, propus ministru al Economiei

Mihai Fifor - validat de conducerea PSD pentru portofoliul Apărării

Conducerea PSD l-a validat, ieri, pe deputatul social-democrat Gheorghe Şimon pentru funcţia de ministru al Economiei, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea. De asemenea, conducerea PSD l-a validat, ieri, pe senatorul Mihai Fifor, ministru al Economiei, pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Politicianul a spus: "Am avut în ultimele zile mai multe discuţii cu prim-ministrul referitoare la nominalizarea pentru ministrul Apărării. Amândouă sunt posturi importante şi până la urmă decizia comună pe care am prezentat-o colegilor noştri a fost Mihai Fifor, pentru că este un om responsabil, are avantajul că în ultimele luni a lucrat la Ministerul Economiei ca ministru, a mers prin ţară, a văzut obiective economice şi în această perioadă a lucrat foarte mult împreună cu Ministerul Apărării pentru industria de apărare. Gheorghe Şimon este un om cu experienţă foarte mare în economie, are o activitate veche în PSD. De asemenea, are experienţă în economia reală, lucrând în zona privată mulţi ani înainte. Este vicepreşedintele partidului, este inginer. Deci, are toate argumentele pentru a fi un ministru al economiei bun şi pentru a avea o colaborare foarte bună cu ministrul Apărării".

Gheorghe Şimon s-a născut la 1 ianuarie 1961, la Vişeu de Sus, judeţul Maramureş.

A absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic Cluj-Napoca (1988). A ocupat funcţia de director general la SC Angred SRL, Baia Mare (2008-2012). A fost vicepreşedinte PSD Maramureş (din 2000), iar, în prezent, este vicepreşedinte PSD.

Ales deputat în legislatura 2012-2016, în circumscripţia electorală nr. 26 Maramureş, colegiul uninominal nr. 5, din partea Partidului Social Democrat, Gheorghe Şimon a făcut parte din Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare şi din Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României (din apr. 2015). A fost reales, pentru cel de-al doilea mandat, la 11 decembrie 2016, din partea aceleiaşi formaţiuni politice.

Din martie 2017, este preşedinte al Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, organizarea şi funcţionarea şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Ludovic Orban: "Fifor va face ce a făcut şi la celelalte ministere, adică nimic"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ieri la Parlament, referindu-se la nominalizarea social-democratului Mihai Fifor la conducerea MApN, că acesta va face "ceea ce a făcut şi la celelalte ministere, adică nimic".

Liderul PNL a spus: "Fifor e bun la toate. L-au luat din Oltenia şi l-au pus preşedinte la Arad, a trecut prin diverse ministere - a fost propus la Transporturi, mai înainte a fost ministrul Economiei şi acum e bun şi de ministrul Apărării. Fifor ăsta e bun la toate. Probabil, absolvind filosofia, filologia şi stând mult în bibliotecă, a avut acces, în bibliotecă se găsesc cărţi din mai multe domenii şi probabil ştie titlurile, le-a citit titlurile. Va face exact ceea ce a făcut şi la celelalte ministere, adică nimic. Iar în privinţa Ministerului Apărării vă spun atât: pericolul cel mai mare este pierderea credibilităţii României pentru că Guvernul nu vrea să-şi respecte angajamentul pe care ni l-am asumat ca stat şi anume de a asigura 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei, lucru care pune în pericol România, care afectează siguranţa ţării şi care afectează relaţiile bune pe care trebuie să le avem cu partenerii noştri constituţionali".

El a spus că speră ca noul ministru al Apărării să ajungă la Washington, având în vedere că ceilalţi doi miniştri şi-au pierdut mandatul înainte de a face această vizită: "Din acest motiv, nu vorbesc în pustiu, ştiu foarte bine că au fost discuţii care s-au purtat pe această temă: cum ţinem deficitul sub 3%. Una dintre soluţiile prezentate a fost să nu se efectueze aceste cheltuieli pentru înzestrare pe pretextul că nu se apucă să se semneze contractele. Nu pot să nu remarc faptul că doi miniştri ai Apărării, înainte de a se duce la Washington, şi-au pierdut mandatul. Îi doresc lui Fifor să ajungă la Washington, să nu-şi piardă mandatul şi să nu fie făcut de râs de colegii lui, care nu-şi doresc astăzi să respecte obligaţia de a aloca 2% din PIB. Lui Fifor nu i s-a făcut bine prin această desemnare, ci i s-a făcut rău pentru că el va fi ţapul ispăşitor pentru nerealizarea acestor obligaţii".

Întrebat despre nominalizarea lui Gheorghe Şimon la ministerul Economiei, liderul PNL a spus că acesta face parte din categoria "pseudo-miniştrilor care apar de nicăieri şi pleacă nicăieri".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb