LIDERII PSD AU APROBAT ÎNFIINŢAREA UNEI COMISII PENTRU VERIFICAREA ANRE Dragnea: "E bine să aflăm care a fost jocul preţului energiei"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 13 septembrie 2017

Dragnea: "E bine să aflăm care a fost jocul preţului energiei"

Alegeri la ANRE, în această toamnă

Liderii social-democraţi au aprobat solicitarea premierului Mihai Tudose de constituire a unei comisii de anchetă care să verifice activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi "jocul" preţului electricităţii din ultima perioadă, a anunţat, ieri, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Acesta a menţionat, citat de News.ro: "Azi (n.r. ieri) am discutat în coaliţie şi am aprobat solicitarea primului-ministru şi mâine (n.r. astăzi) aprobăm în plenul reunit înfiinţarea unei comisii de anchetă pe ANRE, pentru că e bine să aflăm şi noi şi populaţia ce s-a întâmplat acolo şi care a fost jocul preţului la energie în ultima perioadă".

Premierul Mihai Tudose a declarat că au fost identificate mai multe probleme la ANRE, context în care a solicitat Parlamentului să efectueze o anchetă.

"Au fost probleme identificate în această vară, lipsa unor proceduri efectuate, obligaţii legale ale ANRE. Dat fiind faptul că ANRE nu este în subordinea Guvernului, singura entitate capabilă să vadă ce este acolo, să facă lumină, este Parlamentul.

Guvernul a solicitat Parlamentului o anchetă în acest sens", a subliniat Mihai Tudose.

Creşterile semnificative de preţ care au avut loc în acest an pe piaţa spot (PZU) a OPCOM se află în atenţia premierului şi a ministrului energiei Toma Petcu, după cum a precizat acesta din urmă, în cadrul Conferinţei "Energia în priză", organizată săptămâna trecută de ziarul BURSA.

Oficialul a anunţat că o comisie a Parlamentului va derula o analiză în vederea identificării condiţiilor optime de funcţionare a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei. Obiectivul analizei este stabilirea oportunităţii modificării legislaţiei secundare în condiţiile actuale, a punctat domnul Petcu, arătând că, în urma analizei, se va putea decide reorganizarea autorităţii, astfel încât unele activităţi să fie preluate de Guvern: "Dacă ar fi să ne uităm la acţiunile pe care ANRE le-a luat sau nu le-a luat în ultima perioadă, poate este o problemă nu neapărat de o decizie a conducerii ANRE, ci poate este vorba de blocaje în punerea în aplicare sau există anumite lacune şi ar trebui să rezolvăm asta".

Întrebat dacă se ia în calcul transferul ANRE în subordinea Guvernului, ministrul de resort a răspuns: "Nu cred, poate unele părţi, poate partea de licitaţie, poate partea de control. Va fi o analiză, va fi o reorganizare a ANRE. Autoritatea are rol de reglementare, control şi supraveghere, am putea noi să preluăm unele din aceste activităţi. Nu este o decizie foarte clară şi, repet, dincolo de decizia conducerii, poate este vorba de organizare". Toma Petcu a precizat că reorganizarea reglementatorului din domeniul energiei poate fi realizată prin modificarea legii de înfiinţare a ANRE.

Ministrul a menţionat că motivele care au stat la baza creşterii preţului energiei electrice sunt multiple, printre acestea numărându-se volumul mare de electricitate tranzacţionat în PZU.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb