Mihai Tudose: "Populaţia nu va fi consultată în legătură cu situaţia Pilonului II"

A.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 septembrie 2017

Mihai Tudose: "Populaţia nu va fi consultată în legătură cu situaţia Pilonului II"

Premierul Mihai Tudose a declarat marţi că, în cazul în care se va ajunge ca Pilonul II de pensii să devină opţional, populaţia nu va fi consultată în legătură cu această variantă, dar va avea posibilitatea să opteze.

"Dacă se ajunge în această situaţie nu va fi o consultare a populaţiei, ci va fi prezentată situaţia şi populaţia optează", a spus Mihai Tudose, întrebat la finalul BPN al PSD cum va consulta Guvernul populaţia în cazul în care Pilonul II de pensii va deveni opţional, conform Agerpres.

Săptămâna trecută, premierul Mihai Tudose a anunţat că Pilonul II nu va fi desfiinţat, dar că este posibil să devină opţional, românilor urmând să le fie prezentată o analiză comparativă pentru a lua decizia cea mai bună în ceea ce priveşte pensia lor. El a precizat, însă, că nu a fost luată o decizie în acest sens, având în vedere că în prezent se desfăşoară o analiză.

"La ceea ce lucrează Ministerul de Finanţe acum, împreună cu Casa de Pensii, cu cei de la ASF, este o analiză pe Pilonul I şi pe Pilonul II, să vedem unde şi cum stau banii românilor cel mai bine. Ca să vă spun în premieră, cred că soluţia este să anunţăm populaţia, în funcţie de nivelul de salarizare, unde e mai bine să îşi pună banii: la Pilonul I, la Pilonul II, toţi la Pilonul I sau să rămână ca acum. Dar devine opţional. Opţional doar dacă vrei de la Pilonul II la Pilonul I, pentru că invers nu se poate. Nu desfiinţează nimeni Pilonul II, nu îl naţionalizează nimeni, nu îi face nimeni nimic rău. Nu îl chinuim, nu îl schingiuim. Dar va fi opţional", preciza atunci Tudose.

În ultima perioadă, au apărut mai multe informaţii legate de Pilonul II de pensii private, care, într-un fel sau altul, ar urma să fie modificat de Guvern. Oficialii au vorbit atât despre transferarea la stat a circa jumătate din contribuţiile la Pilonul II, cât şi despre eliminarea comisionului de 2,5% încasat de administratorii fondurilor de pensii.

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) priveşte cu îngrijorare declaraţiile făcute în spaţiul public, cu referire la posibilitatea de a elimina caracterul obligatoriu al Pilonului II de pensii private, potrivit unui comunicat de presă, de săptămâna trecută.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Made in Hungary !

    Păi cum vine asta?

    Dacă au clienţi mulţumiţi, de ce le-ar fi frică de eliminarea caracterului obligatoriu? Toţi clienţii ar continua bucuroşi să cotizeze la Pilonul II, nu? 

    Sau le tremură chiloţii, ştiind că "afacerea" Pilonul II e în stare să funcţioneze numai dacă Statul OBLIGĂ salariaţii să cotizeze??? 

    1. la un numar mai mic de musterii, costurile fixe ramanand aceleasi, profitabilitatea va scadea...ca si casa de pensii as face un fond gen pilon 2, atunci sa vezi exod...sa nu uitam ca si cec este banca de stat si nu se supara nimeni

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb