GABRIELA FIREA, DESPRE INTERZICEREA AVORTURILOR: ''Voi milita pentru dreptul femeilor de a alege"

G.U.
Politică / 24 noiembrie 2021

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Ministrul propus pentru ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a declarat astăzi la audierile din Parlament, că susţine dreptul femeilor de a alege, în ceea ce priveşte avortul, informează Digi24. De asemenea, Firea a declarat că susţine şi introducerea educaţiei sexuale în şcoli, însă nu la orice vârstă şi doar cu acordul familiei.

Gabriela Firea a răspuns întrebărilor venite din partea senatorului AUR, Dan Tănasă, care i-a cerut să blocheze "demenţa educaţiei sexuale în şcoli" şi a avortului. Dan Tănasă este şi preşedintele comisiei pentru egalitate de şanse între femei şi bărbaţi din Senat.

"Nădăjduiesc că sunteţi o persoană cu frică de D-zeu şi veţi bloca demenţa educaţiei sexuale în şcoali, veţi bloca demenţa avortului ca mijloc de contracepţie şi trebuie să remarcă că în sfârşit avem şi noi un minister al Familiei. Vă cer aici public, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse din Senat, să apăraţi în continuare mama şi tata şi vă solicit sprijinul să combatem împreună violenţa domestică, traficul de persoane şi discriminarea femeilor", i-a transmis Dan Tănasă, senator AUR, Gabrielei Firea.

Firea i-a răspuns acestuia şi a spus că susţine dreptul femilor de a alege pentru propriul corp şi că nu trebuie să ne întoarcem "înainte de Revoluţie."

"Voi milita pentru drepturile femeilor, ele să decidă şi să dispună de propria lor viaţă, de propriul lor corp. Voi milita ca toate femeile să aibă acces la servicii medicale de calitate, de consiliere, de îndrumare, astfel încât, împreună cu familiile, cu persoanele apropiate, cu duhovnicul să ia cea mai bună decizie în viaţa lor. Sunt pentru libertatea de a alege a fiecărei persoane în parte. Şi nu contravine cu dorinţa mea imensă de a creşte natalitatea în România. Nu cu orice risc şi nu de această manieră, că nu ne întoarcem înainte de Revoluţie", a spus Firea.

Firea a mai spus că trebuie totuşi consultat şi duhovnicul.

"Sunt pentru respectul fiecărei persoane, libertatea de alegere, şi bineînţeles pentru toate persoanele credincioase şi un sfat de la părintele duhovnic", a declarat aceasta.

De asemenea, viitorul ministru al Tineretului şi Familiei a spus că susţine educaţia sanitară, inclusivă cu componenta de educaţie sexuală, însă este important la ce vârstă primesc copiii informaţiile respective.

"Susţin cu tărie, şi am şi eu copii de diferite vârste, ca toţi copiii să beneficieze de educaţie sanitară, chiar de educaţie care să cuprindă şi noţiuni care se referă la sexualitate, dar aceasta să fie realizată de medici, de oameni specializaţi, de psihologi, dar aceasta să se facă cu acordul familiei. Chiar nu am înţeles de ce s-a insistat ca elevii să poată beneficia de aceste informaţii fără ca părinţii să ştie despre ele. Eu nu cred că un părinte ar fi împotrivă. Şi este important la ce vârstă. Nu trebuie să afectăm la nivel emoţional copilăria", a mai spus la audieri Gabriela Firea.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. De azi, in fiecare zi n-o să mai scăpăm de ea !!

    Vom obosi cu toții  

    Barbat-su duce enoriasii in pelerinaje, iar duamna militeaza progresist si cotizeaza la biserici.

    Nu zic ca e rau, ca e dreptul femeii de a alege, dar ma minunez. Astia doi sug voturi din toate partile!  

    Nu se da la stiri, dar actualmente in Romania dupa fiecare doi copii nascuti se face un avort, adica 0,5 avorturi/copil nascut. Statistic marea majoritate a femeilor trece printr-un avort. La inceputul anilor 90, sa ajuns la cifra halucinanta de 1,45 avorturi/nascut in Ungaria.

    O femeie care trece prin asa ceva devine un zombi. Nu cred ca este un barbat sanatos la cap, care ar vrea o femeie zombi. Problema este ca nu ai cum sa stii. Nu-i ca la masini second hand, te mai uiti la kilometraj, sau istoricul masinii. 

    Solutia ar fi, ca femeile sa aleaga ce vor, insa la casatorie barbatul sa fie instiintat de Statul Roman, de istoricul femei. Si daca tot dau cu parerea, testul de paternitate sa se faca din oficiu.  

    1. Istoricul femeii!? Testul de paternitate din oficiu!? Mai baiete, tie ti s-a urcat s...aminta la neuron? De ce nu te mariti tu cu Istvan, si sa cereti, reciproc, test de paternitate.

    Asa, asa, incredintati-va viitorul copiilor in mainile Fiarei. Sa curga banii de educatie catre moaste si biserici.

    Trebuie intrebat si duhovnicul.... HAHAHA

    PE contrasensul vremurilor.... popor imbecil ce accepta asa ceva, 

    Oare se ocupa si de miile alea de mame minore, ca sunt femei si ar trebui sa aiba dreptul de a alege. Care or fi optiunile?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb