GABRIELA FIREA: Guvernul Orban a acordat facilităţi fiscale doar anumitor societăţi private

A.I.G.
Politică / 20 ianuarie 2020

Guvernul Orban a acordat facilităţi fiscale doar anumitor societăţi private

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că Guvernul Orban ar fi acordat facilităţi fiscale "doar anumitor societăţi private, nu întregului mediu de afaceri", fiind discriminaţi pozitiv "doar afacerişti aleşi pe sprânceană".

Declaraţia vine în urma afirmaţiilor premierul Ludovic Orban la Hotnews. Întrebat dacă vor mai fi sau nu impozitaţi IT-iştii, premierul a afirmat că tratamentul fiscal egal al cetăţenilor şi al firmelor reprezintă un obiectiv al actualei guvernări.

"Să afle şi IT-iştii ce le pregăteşte Guvernul de dreapta! Când le dădea facilităţi Guvernul de stânga, era linişte totală. Era normal, chiar banal! Şi, da, vrem şi noi tratament egal pentru toţi cetăţenii şi firmele, precum şi legalitate. Dar, la domnul Orban, e doar un şablon, pentru că Guvernul a acordat măsuri şi facilităţi fiscale doar anumitor societăţi private, nu întregului mediu de afaceri. Sunt discriminaţi pozitiv doar afacerişti aleşi pe sprânceană, cărora li se oferă scutiri, aranjamente. Se fac angajări în posturi cheie dintre sponsorii PNL. Care este reacţia adevăraţilor întreprinzători români şi străini? Cei care aşteaptă un tratament nediscriminator de la Guvern? Tăcere!", a scris Firea, luni, pe Facebook.

În opinia sa, actualul Guvern este "incapabil să gestioneze ţara".

"Pauperizarea pensionarilor şi a salariaţilor se traduce prin îngheţarea obiceiurilor de consum. Ceea ce se reflectă direct în scăderea profitului şi, deci, comprimarea economiei. Cu tristeţe spun că avem un Guvern incapabil să gestioneze ţara. În afară de împrumuturi - ajunse la peste 20 de miliarde de lei în două luni şi jumătate - nu se mai aude nimic încurajator. A, ba da! Să avem alegeri anticipate. Să ia votul românilor, prin manipulare, după care să implementeze întreg planul de austeritate. PNL - numele tău e criză. Criză şi austeritate!", a adăugat Gabriela Firea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Prezinta-le nu vorbi la general. Nominal daca stii.

    1. Nominal sa la stim si noi. Poate ANAF se seziseaza si merge in control la toate firmele ce sint in spatele primarului si lui Orban. Asta ca sa fie liniste la firmele care fac evaziune cu tigari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb