GABRIELA FIREA:  Taxa Oxigen va da anumite roade în privinţa luptei cu poluarea, dar şi cu congestia în trafic

L.I.M.
Miscellanea / 22 noiembrie 2019

Taxa Oxigen va da anumite roade în privinţa luptei cu poluarea, dar şi cu congestia în trafic

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a declarat vineri că pe lângă investiţiile pe care vinieta Oxigen le va aduce, va fluidiza şi traficului Capitalei, începând cu anul viitor, relatează News.ro.

Gabriela Firea a declarat: "În Bucureşti sunt din ce în ce mai multe maşini personale, aşa cum ştiţi este un oraş construit pentru un milion de locuitori, suntem acum, după toate statisticile, oficial două milioane două sute, neoficial şi real peste patru milioane de locuitori. Este normal să existe congestie în trafic, cea care ne încurcă pe noi toţi, atât ca persoane particulare, cât şi activitatea economică. De aceea, din 1 ianuarie sunt convinsă că taxa, vinieta Oxigen va da anumite roade şi în ceea ce priveşte lupta cu poluarea, dar şi cu congestia în trafic", potrivit sursei menţionate.

Ea a precizat că sunt mai multe obiective de investiţii în lucru, care, odată finalizate, vor contribui la decongestionarea traficului, unul dintre proiectele în curs fiind lărgirea şoselei Fabrica de Glucoză, pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea, la patru benzi.

Primarul general a anunţat, de asemenea, că se lucrează la un nou Plan Urbanistic General al Capitalei, care va cuprinde "foarte multe elemente de noutate", precizând că în viitor vor exista planuri urbanistice zonale pentru fiecare sector, conform News.ro.

Potrivit hotărârii, la 1 ianuarie vor inta în vigoare anumite prevederi: Masinile electrice, hibride sau cu norma de poluare Euro 5 şi Euro 6, accesul fără restrictii pe toate arterele, pentru cele cu norma de poluare Euro 3 şi Euro 4, accesul este permis pe toate străzile din Bucureşti numai în urma achiziţionării vinietei Oxigen, pentru cele cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 şi Euro 2, accesul este interzis în Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului, permis pe restul arterelor cu vinietă, cei cu maşini non-Euro, Euro 1 sau Euro 2 înmatriculate pe adrese din ZACA, au dreptul de a conduce pe acele druuri până în ianuarie 2021.

Totodată accesul autovehiculelor cu masa mai mică de cinci tone pe arterele din Bucureşti este restricţionat zilnic, de luni până vineri, cu excepţia sărbatorilor legale, în intervalul 07:00-22:00, potrivit playtech.ro.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Fără infrastructură și o centura ocolitoare corespunzătoare taxa nu va avea efecte. Singurul efect va fi doar creșterea veniturilor la bugetul local. Doamna firea e naiva. ( Am folosit literă mică ).

    1. Așa gândește doamna. Gândește mic !!!

      Doamna firea este intotdeauna o aparitie ingrijita dar Bucurestiul arata ca o casa de "vadana".

      Rezultat.................O.Buc urestiul este cel mai urat oras din Europa,cenusiu,incomod pranghelii miroase urat,fara marcaje dar cu biserici (fara scoli si gradinite) buruieni,craci,strazi rupte,canale sparte,gropi,semafoare meschine .Ma opresc aici,mai am putin si plec definitiv.Firea nu are vina asa doreste poporul.Practic Primaria NU FACE NIMIC banii cheltuiti pe lucruri inutile sunt la mana unor oameni care care nu au facut nimic in viata lor dar daca poporul se bucura .............

    Sunteti niste hoti votantii hotararii.puscarie va trebuie. O sa furati in special bucuresteni care locuiesc aici, au cumparat logan sau altele,au platit tva, impozit auto,itp anual, dar si taxe pe salarii si firme. Ori puneti bariere la intrare in oras,ori anulati mizeria asta de hotie

    Noi cei ce avem rezidenta in centru și totuși plătim taxa cum putem circula dinspre și inspre casa?

    nimic-----------------este un mod de spalare de bani--------se va mai construi inca o catedrala si niste fantani-simfonia fantanilor -----------niste mici----maimutoi pe stalpi se duc banii apoi se va mai gasi ceva------chiar nu vedeti ca asta doreste poporul?smecherii nu au nici o vina-PUNCT.

    nimic-----------------este un mod de spalare de bani--------se va mai construi inca o catedrala si niste fantani-simfonia fantanilor -----------niste mici----maimutoi pe stalpi se duc banii apoi se va mai gasi ceva------chiar nu vedeti ca asta doreste poporul?smecherii nu au nici o vina-PUNCT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb