GALA PREMIILOR PIEŢEI DE CAPITAL Călin Popescu Tăriceanu: \"Principalele companii româneşti vor fi listate la Bursă\"

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 noiembrie 2005

O dată cu împlinirea a zece ani de la reluarea activităţii Bursei de Valori Bucureşti, luni seară au fost decernate, într-un cadru festiv, şi \"Premiile pieţei de capital\". Momentul aniversar a fost sărbătorit la Palatul Parlamentului, la eveniment participînd reprezentanţii pieţei de capital, brokeri, mass-media şi personalităţi politice. Prezent la eveniment, primul ministru, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că pachete consistente de acţiuni ale principalelor companii româneşti scoase în acest moment la privatizare vor fi lis-tate pe Bursă. Domnia sa s-a referit în principal la acţiunile \"Băncii Comerciale Române\" şi la cele ale \"Romtelecom\". Tăriceanu consideră că Bursa este un element fundamental al economiei de piaţă şi este convins de valoarea societăţilor româ-neşti listate pe piaţa de capital.

\"Regulat urmăresc diferite cotaţii în calitate de investitor pe Bursă. Nu-mi este jenă să recunosc că sînt un investitor pe Bursă\", a afirmat premierul. Domnia sa consideră că economia românească este una sănătoasă, cu o rată bună de creştere şi care reprezintă un concurent puternic pentru alte economii europene. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu afirmă că evoluţia pozitivă a pieţei bursiere româneşti este dovedită de creşterea valorii tranzacţionate de la 12 miliarde de euro, cît a fost anul trecut, la 17 miliarde de euro în acest an.

Cu prilejul evenimentului aniversar al Bursei de Valori Bucureşti, SIF 5 \"Oltenia\" a fost desemnat cel mai atractiv emitent la Bursă, \"Banca Transilvania\" - cel mai dinamic emitent, iar senatorul Varujan Vosganian a primit premiul pentru contribuţia deosebită adusă la dezvoltarea pieţei de capital.

Cel mai premiat ziar: \"BURSA\"

Cel mai premiat ziar la Gala premiilor pieţei de capital este \"BURSA\", chemat luni, pe scena festivităţii de la Palatul Parlamentului de trei ori în cursul aceleiaşi seri.

Ziarul \"BURSA\" a fost răsplătit cu \"Premiul pentru Cel mai Consecvent Suporter al Pieţei de Capital\".

Directorului ziarului \"BURSA\" i-a fost înmînat \"Premiul de Excelenţă acordat Celui mai Apreciat Analist Financiar\".

Ziarului \"BURSA\" şi lui Florian Goldstein le-a fost decernat \"Premiul Special\" al anului 2005, pentru o contribuţie deosebită în conjunctura recentă a pieţei de capital.

Gala premiilor pieţei de capital a intrat în tradiţie, aflîndu-se la a patra ediţie. În tot acest timp, \"BURSA\" a fost mereu premiată, acesta fiind al doilea an cînd primeşte trei premii, confirmînd consacrarea ziarului ca publicaţie a pieţei de capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb