GALAŢI 19 elevi din Pechea, internaţi în spital cu toxiinfecţie alimentară

Miscellanea / 5 martie 2016

19 elevi din Pechea, internaţi în spital cu toxiinfecţie alimentară

Actualizare 12:28 Direcţia de Sănătate Publică a activat sistemul de alertă rapidă, după cazul de la Pechea

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a activat sistemul de alertă rapidă, după ce a identificat modificări organoleptice în laptele distribuit mai multor elevi de gimnaziu, dintr-o şcoală din comuna Pechea, care au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, a declarat Valentin Boldea, reprezentantul DSP Galaţi, potrivit Agerpres.

Boldea a precizat că activarea sistemului de alertă rapidă SRAF presupune schimbul urgent de informaţii între structurile angrenate în soluţionarea unor situaţii de criză, cum este cea de la Pechea.

"Din sistemul SRAF fac parte reprezentanţi din DSP, Direcţia Sanitar Veterinară, Inspectoratul pentru protecţia consumatorului, Poliţie, şi alte structuri cu rol în rezolvarea unor situaţii de criză. SRAF este o cale de comunicare rapidă prin care aceste instituţii, care fac anchete, pot comunica repede rezultatele. De fapt, se analizează rapid cauzele şi se stabilesc măsurile care se impun", a spus Boldea.

Acesta a menţionat că DSP Galaţi a decis şi retragerea de la consum a întregului lot de lapte care a condus la îmbolnăvirea copiilor.

În acest moment, un număr de 17 elevi de la Şcoala nr.3 din Pechea, cu vârste între 11 şi 14 ani, se află internaţi la Spitalul de Copii din Galaţi, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat, vineri, la şcoală, lapte, distribuit prin programul laptele şi cornul.

"Cutiile cu lapte abia fuseseră aduse în şcoală, se află în termenul de garanţie - expiră în august 2016 - şi au fost depozitate corespunzător în şcoală", a declarat inspectorul şcolar general Mioara Enache.

Aceasta a precizat că din 200 de cutii de lapte aduse în şcoală s-au distribuit 44, iar câţiva elevi au deschis cutiile şi au băut, imediat acuzând simptome de toxiinfecţie alimentară, motiv pentru care au fost transportaţi la Spitalul de Copii din Galaţi cu ambulanţele.

Laptele este îmbuteliat la Braşov şi distribuit elevilor din Galaţi de o firmă locală.

În judeţul Galaţi sunt aproximativ 450 de unităţi de învăţământ, dintre care 270 în mediul urban.

(S.A.)

-----------

Un număr de 19 elevi din clasele I-IV, din comuna gălăţeană Pechea, sunt internaţi la Spitalul de Copii din Galaţi cu toxiinfecţie alimentară, informează Agerpres.

Autorităţile locale cercetează sursa îmbolnăvirii, inclusiv produsele consumate de copii la şcoală prin programul guvernamental "laptele şi cornul".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb