Galileo Olimp Resort & Residences a primit autorizaţia de construire

G.U.
Companii #Construcţii / 23 noiembrie 2021

Galileo Olimp Resort & Residences a primit autorizaţia de construire

Proiectul, evaluat la peste 20 de milioane de euro, face parte din planul CERTION de revitalizare a zonei Olimp-Neptun

Cel de-al doilea proiect de regenerare a zonei de sud a litoralului românesc, Galileo Olimp Resort & Residences, a primit autorizaţie de construire şi va deveni un ecosistem ALL FUN Inclusive ce va concentra multiple puncte de atracţie, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Galileo Olimp Resort & Residences va avea o clădire de 5 etaje cu 173 de apartamente, o esplanadă cu restaurante, terase, cafenele, cocktail bar, magazine tip high street precum şi o zonă de promenadă. Totodată, va oferi diferite facilităţi pentru rezidenţi, precum parcări în subteran, spaţii de joacă pentru copii, servicii de wellbeing şi SPA. Galileo este localizat în centrul staţiunii Olimp, la trei minute de malul mării, iar finalizarea este prevăzută pentru mai 2023.

"Galileo depăşeşte cu mult stadiul de ansamblu rezidenţial, transformând felul în care vom experimenta zona Olimp-Neptun şi valorificând-o pe întreg parcursul anului. Galileo are amplasarea ideală, lângă pădure dar şi la doar 200 m de plajă şi va fi rezultatul unei viziuni integratoare de la arhitectura şi flexibilitatea spaţiului până la calitatea materialelor utilizate şi facilităţile extinse", a precizat Cătălin Scripcaru, CEO CERTION.

Ergonomie, funcţionalitate şi tehnologie smart la interior

La Galileo Olimp Resort & Residences, apartamentele şi funcţiunile conexe sunt distribuite pe suprafaţa a cinci niveluri, iar avantajele unui regim mic de înălţime al clădirii se reflectă atât în soluţiile tehnice optimizate pentru eficientizarea costurilor de execuţie şi de exploatare, cât şi în calitatea locuirii. Fiecare apartament dispune de un contor individual de energie termică, pentru încălzire şi unul pentru răcire. Termostatele de cameră vor avea conexiune wi-fi care permite pornirea/oprirea, dar şi reglarea temperaturii de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii mobile iar clădirea va avea încorporate sisteme de climatizare şi izolatii high-end, notează sursa citată.

"Pereţii exteriori au suprafeţe vitrate cu înălţimi de până la 6 metri în zona restaurantelor, cafenelei şi a spaţiilor de retail de la nivelul parterului, iar unităţile de locuit beneficiază de ferestre panoramice, cu suprafeţe vitrate floor-to-ceiling, ceea ce permite comunicarea neîngrădită a spaţiului interior cu peisajul. Soluţia structurală aleasă elimină grinzile longitudinale din interiorul clădirii oferind astfel mai multă luminozitate şi vizibilitate. În acest sens, s-a asigurat o înălţime liberă în apartamente de 2.70 m", a explicat Adina Buzea, Director Coordonator Arhitectură şi Specialităţi Tehnice CERTION.

O parte dintre apartamente sunt prevăzute ca dotare standard cu jacuzzi privat pe terase. Alte tipuri de terase includ spaţii pentru jardiniere, şezlonguri şi mese generoase. În ceea ce priveşte accesul şi securitatea clădirii, sistemele de închidere/deschidere sunt operate prin încuietoare inteligentă cu amprentă, card, cod, cheie mecanică şi prin aplicaţie.

Galileo Olimp Resort& Residences - 2.000 mp pentru distracţie şi relaxare pe tot parcursul anului

Conform comunicatului, obiectivul CERTION este de a dezvolta partea de sud a litoralului, urmând a avea un rol major în conturarea şi revitalizarea zonei Olimp-Neptun, în ideea de a beneficia de atuurile zonei 365 de zile pe an. Astfel, dincolo de componenta rezidenţială, Galileo Olimp Resort & Residences este proiectat să devină landmark-ul staţiunii Olimp. O esplanadă cu multiple facilităţi a fost prevăzută în cadrul proiectului. Sunt marcate trei zone destinate restaurantelor, însumând o suprafaţă de 300 mp, amplasate la parterul clădirii şi un spaţiu generos alocat cafenelelor şi barului. Galileo va avea o piscină exterioară de 270 mp, delimitată de o zonă pentru şezlonguri de 110 mp. Spaţiile de retail însumează o suprafaţă de peste 280 mp cu expunere stradală pentru care au fost deja demarate discuţii cu branduri puternice din HORECA, cu operatori de retail (fashion, accesorii etc), operatori de servicii de wellbeing şi SPA. Toate aceste parteneriate vor completa ansamblul de facilităţi atât pentru cei care îşi doresc să devină rezidenţi sau să realizeze o investiţie cu valoare adăugată. Zona de promenadă are peste 1.000 de metri pătraţi formaţi din zone verzi şi trasee pietonale, iar etajul 5 va oferi spaţii pentru organizare de evenimente şi conferinţe.

Planul CERTION de revitalizare a fost demarat în luna mai anul acesta prin începerea lucrărilor primului proiect al companiei, VOGH Olimp, a cărui structură de 13 etaje a fost recent finalizată. Alături de Vogh Olimp şi Galileo Olimp Resort & Residences aflate în construcţie, alte 3 proiecte marca CERTION - Lago Neptun, Pharos Olimp şi Solantis Neptun - urmează a fi lansate în perioada următoare, ducând valoarea totală a proiectelor companiei din sudul litoralului românesc la aproximativ 100 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb