"Garanti Bank" sprijină femeile antreprenor din România

V.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 aprilie 2016

"Garanti Bank" sprijină femeile antreprenor din România

"Garanti Bank" s-a numărat printre primele bănci din România care au dezvoltat pachete de finanţare pentru afacerile deţinute sau conduse de femei, conform declaraţiilor Virginiei Oţel, Communication Leader în cadrul băncii, care aminteşte că, în septembrie 2011, International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, a acordat "Garanti Bank" un împrumut în valoare de 22,5 milioane euro pentru finanţarea IMM-urilor locale, în mare parte celor deţinute sau conduse de femei.

"Fondurile au fost ulterior acordate în întregime către peste 160 de IMM-uri care îşi desfăşoară afacerile în România", menţionează doamna Oţel, adăugând că parteneriatul cu "Garanti Bank" a reprezentat primul împrumut acordat de IFC, în special pentru sprijinul companiilor conduse de femei antreprenor în Europa, Asia Centrală, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Conform spuselor doamnei Oţel, "Garanti Bank" a lansat, în 2013, campania "Zodia succesului", menită să sprijine întreprinderile mici şi mijlocii deţinute sau conduse de femei. "Programul s-a desfăşurat în perioada octombrie 2013 - ianuarie 2014 şi s-a adresat femeilor care deţin proiecte de investiţii sau doresc să-şi dezvolte afacerile", declară Virgina Oţel, subliniind că este vorba în special despre IMM-uri.

În anul următor, "Garanti Bank" a organizat cinci evenimente, în cinci oraşe diferite (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Constanţa), pentru a dezbate la nivel naţional provocările antreprenoriatului feminin.

Tot în 2014, "Garanti Bank" a primit un nou împrumut de la IFC, în valoare de 35 milioane euro, pentru finanţarea companiilor mici şi mijlocii din România. Din valoarea totală a împrumutului, 20 de milioane euro au fost destinate creditării companiilor deţinute sau conduse de femei.

În prezent, 25% din clienţii IMM ai "Garanti Bank" sunt companii conduse de femei, în calitate de asociat/administrator/persoană din conducere, iar o proporţie de 40,5% din volumul de credite acordat segmentului IMM de către bancă este destinată companiilor care au asociaţi/administratori/persoane din conducere femei.

Începând de anul trecut, "Garanti Bank" sprijină asociaţia Professional Womens Network (PWN) România, care derulează programe de învăţare şi mentorat pentru toate femeile ce vor să îşi dezvolte spiritul de antreprenor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb