Garanti BBVA în 2023: Profit de 177 milioane lei şi creşteri semnificative ale creditelor şi depozitelor

T.B.
Bănci-Asigurări / 13 mai

Mustafa Tiftikcioğlu, CEO al Garanti BBVA România

Mustafa Tiftikcioğlu, CEO al Garanti BBVA România

Garanti BBVA România a înregistrat în 2023 un profit net de 177 milioane lei şi venituri operaţionale de 521 milioane lei, se arată într-un comunicat al Garanti BBVA România, remis redacţiei. Cu aceste rezultate, banca şi-a atins cu succes obiectivele stabilite pentru anul precedent, conform sursei.

Garanti BBVA a înregistrat rezultate solide atât în ceea ce priveşte creditele, cât şi depozitele, reflectând atenţia instituţiei bancare asupra menţinerii unui portofoliu puternic şi echilibrat, transmite sursa.

Astfel, Garanti BBVA a înregistrat în 2023 un volum total de credite de 9,2 miliarde lei, în creştere cu 7%, şi depozite de aproximativ 12 miliarde lei, cu 15% mai mari decât în 2022. Majorările au fost determinate de creşteri înregistrate în toate segmentele de business - Corporate, Retail şi IMM - ceea ce evidenţiază încrederea clienţilor, atât persoane fizice, cât şi juridice, în bancă, informează sursa citată.

Creditele acordate de Garanti BBVA clienţilor persoane fizice au crescut cu 19%, ajungând la peste patru miliarde de lei, în timp ce creditele acordate IMM-urilor s-au majorat cu 10%, ajungând la 2,4 miliarde lei. Similar, depozitele persoanelor fizice au înregistrat un avans de 21%, la 4,4 miliarde lei, iar depozitele IMM-urilor au crescut cu 22%, la 3,7 miliarde lei, potrivit comunicatului.

Conform sursei menţionate, "În 2023, Garanti BBVA a continuat să înregistreze numeroase progrese de o importanţă strategică faţă de anul precedent, care a fost cel mai bun din punct de vedere al profitabilităţii în istoria sa în România. Pe scurt, anul trecut, ne-am susţinut clienţii cu un portofoliu de credite mărit şi am înregistrat o creştere a depozitelor clienţilor pe toate segmentele: Corporate, Retail şi IMM. Acest lucru indică o încredere sporită în serviciile noastre şi subliniază rolul băncii în promovarea stabilităţii financiare şi a prosperităţii. Vom continua să plasăm clientul în centrul acţiunilor noastre şi ne propunem să realizăm o serie de investiţii pentru a îmbunătăţi interacţiunea acestora cu produsele şi serviciile băncii", a declarat Mustafa Tiftikcioğlu, CEO al Garanti BBVA România.

În 2023, activele totale ale băncii s-au situat la peste 15,2 miliarde lei, potrivit Garanti.

În plus, Garanti BBVA şi-a consolidat sfera de acoperire şi accesibilitatea, înregistrând o creştere de 5% a numărului de clienţi. Emiterea de carduri de debit şi de credit a înregistrat, de asemenea, o creştere de 6% până la sfârşitul anului 2023, transmite compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb