Garry Kasparov ţine o lecţie de şah pentru copii, în deschiderea turneului de şah Superbet Chess Classic Romania 2021

Comunicate de presă / 1 iunie 2021

Garry Kasparov ţine o lecţie de şah pentru copii, în deschiderea turneului de şah Superbet Chess Classic Romania 2021

Garry Kasparov, va ţine o lecţie de şah pentru copii, pe 4 iunie, în cadrul ceremoniei oficiale pentru deschiderea turneului de şah Superbet Chess Classic Romania 2021, care va reprezenta prima etapă a competiţiei mondiale Grand Chess Tour 2021, conform unui comunicat de presă.

Lecţia va avea două componente. Garry Kasparov va face recomandări din experienţa sa şi va da explicaţii special pentru copii, în cadrul unei conferinţe inspiraţionale pe care o va susţine la ceremonie. Ulterior, 12 copii medaliaţi la Campionatele Naţionale - fete şi băieţi - vor participa la un simultan oferit de Garry Kasparov şi marii maeştri participanţi la Grand Chess Tour.

Recomandările lui Garry Kasparov pentru cei mai tineri jucători de şah vor putea fi urmărite de copii si iubitori ai sportului minţii, în cadrul transmisiei live a Ceremoniei de deschidere, pe pagina de Youtube SuperChess şi pe pagina de Facebook Superchess, precum şi în înregistrările care vor rămâne online.

"Vrem să încurajăm copiii şi tinerii din România să descopere şi să iubească şahul. Vrem ca şahul să devină unul din instrumentele prin care generaţiile tinere învaţă să-şi dezvolte mintea, imaginaţia şi gândirea strategică. De aceea, în deschiderea primei etape a Grand Chess Tour 2021, Superbet Chess Classic Romania 2021, avem o lecţie de şah pentru copiii din România. Garry Kasparov poate să-i inspire şi să-i atragă pe copii spre acest sport deosebit, la fel cum poate să transmită un mesaj tinerei generaţii de a-şi găsi resursele pentru a se reinventa, după pandemie, cu o minte educată", a declarat Augusta Dragic, preşedinta Consiliului Director al Fundaţiei Superbet.

Ceremonia de deschidere a turneului de şah Superbet Chess Classic Romania 2021 a fost gândită ca o sărbătoare a minţii educate şi va cuprinde mai multe momente, care vor fi transmise toate în direct pe site-ul www.superchess.ro şi pe pagina de Facebook Superchess. Le prezentăm în continuare, cu menţiunea că detaliile complete ale evenimentului vor fi difuzate pe data de 3 iunie 2021, după finalizarea tuturor elementelor organizatorice:

13.00 - 14.05 Prima parte a Ceremoniei oficiale de deschidere a turneului Superbet Chess Classic Romania 2021: mesajele organizatorilor şi ale invitaţilor speciali; prezentarea jucătorilor; tragerea la sorţi a ordinii de concurs, prima mutare cu Garry Kasparov, care marchează deschiderea simbolică a turneului, întrebări de la presă.

14.05 - 16.00 A doua parte a Ceremoniei oficiale de deschidere a turneului Superbet Chess Classic Romania 2021:

14.05 - 14.55 - Conferinţă inspiraţională susţinută de Garry Kasparov, cu tema "Change your life. Make your move", sub forma unui interviu şi a unei lecţii de şah pentru copii, urmate de întrebări şi răspunsuri cu invitaţii din sală, inclusiv cu copiii.

15.00 - 16.00 - Partide demonstrative de şah simultan, cu participarea a 12 copii campioni naţionali de şah, a celor 10 jucători înscrişi în turneu, a lui Garry Kasparov şi a unor invitaţi din diverse domenii socio-profesionale.

Din cauza pandemiei, nu este posibil accesul publicului în sală.

Evenimentul de deschidere îşi propune să transmită cu precădere tinerilor, dar şi iubitorilor şahului şi publicului larg, un mesaj de încredere şi de reînnoire a forţelor proprii, după experienţa dificilă a pandemiei, sintetizat în sloganul ediţiei: "Change your life. Make your Move. With Kasparov".

Competiţia de şah care se va desfăşura la Bucureşti între 5-14 iunie este prima din cele cinci etape din circuitul mondial fondat de Garry Kasparov, Grand Chess Tour 2021. Organizatori sunt Federaţia Română de Şah, Fundaţia Superbet şi Grand Chess Tour (GCT). Vor participa 10 şahişti recunoscuţi la nivel internaţional, printre care şi cel mai bun şahist al României, care a fost confirmat de GCT ca wildcard. Şahiştii înscrişi sunt: Fabiano Caruana; Levon Aronian; Anish Giri; Alexander Grischuk; Wesley So; Shakhriyar Mamedyarov; Teimour Radjabov; Maxime Vachier-Lagrave; Richard Rapport, Constantin Lupulescu.

Concursul va fi de şah clasic, spre deosebire de ediţia din 2019 găzduită de România, care a fost de şah rapid şi blitz. Şahiştii vor juca în sistem turneu, adică fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la Bucureşti se ridică la 325.000 dolari.

Informaţii de sănătate publică

Atât ceremonia de deschidere, cât şi turneul de şah se vor desfăşura cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Accesul se va face pe bază de dovadă a vaccinării, dovadă a prezenţei anticorpilor sar-cov-2, sau de rezultat negativ al unui test rapid, făcut la intrare. Spaţiile vor fi amenajate cu respectarea distanţei fizice dintre participanţi. Masca va fi obligatorie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb