"Gazprom" ameninţă, din nou, Europa

V. Ribana
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 noiembrie 2007

Gigantul rus al gazelor naturale "Gazprom" a fost un partener corect pentru Europa, însă intenţiile Uniunii Europene de a separa reţelele de producţie de cele de distribuţie şi transport ar putea afecta această relaţie, a declarat vicepreşedintele companiei, Alexander Medvedev, citat de publicaţia americană The Wall Street Journal.

Planurile Bruxelles-ului de separare a activităţilor de producţie de cele de transport "ar putea avea serioase consecinţe defavorabile pe termen lung în privinţa securităţii aprovizionării cu gaze a UE", a avertizat Alexander Medvedev, într-un discurs susţinut la Congresul Mondial al Energiei, desfăşurat la Roma.

Alexander Medvedev a precizat că furnizorii de gaze, precum "Gazprom", au tot interesul să se asigure că produsele lor ajung pe pieţele de desfacere. Acesta a făcut referire la conducta Nord Stream, realizată în parteneriat cu societăţile germane E.ON AG şi BASF AG, pe care o consideră un proiect pe termen lung ce poate asigura durabilitatea resurselor de gaze ale UE.

Uniunea Europeană este din ce în ce mai îngrijorată în privinţa siguranţei importurilor de gaze din Rusia, care reprezintă circa 25% din livrările pe care le primeşte blocul celor 27 de state. Acum doi ani, în urma unei dispute cu Ucraina, "Gazprom" a închis o conductă importantă ce traversa această ţară şi transporta gaze către UE. De atunci, autorităţile de la Bruxelles şi-au îndreptat atenţia către ţări precum Norvegia şi Algeria, ca să-şi reducă dependenţa energetică faţă de importurile ruseşti.

Alexander Medvedev susţine că "Gazprom" este un partener sigur, adăugând că, până în 2015, cota acestei companii pe piaţa UE va creşte la 33%.

Reprezentantul gigantului rus susţine că exporturile acestuia către UE vor fi de 180 miliarde de metri cubi în 2015.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb