GE ridică cea mai mare uzină de desalinizare din Africa

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 octombrie 2005

Compania americană "General Electric" (GE) s-a alăturat Guvernului algerian, "Overseas Private Investment Corporation" (OPIC) şi Companiei Algeriene pentru Energie (AEC), anunţîndu-şi intenţia de a construi "Hamma Water Desalination" SpA (Hamma) - cea mai mare uzină din Africa pentru desalinizarea apei marine. Fondat şi finanţat de GE şi AEC, proiectul Hamma este menit să găsească soluţii pentru una dintre problemele globale dificile, precum lipsa de apă. Proiectul Hamma va furniza apă potabilă pentru 25% din populaţia capitalei alegeriene. "Multe regiuni ale lumii se confruntă cu o criză drastică de apă, iar această problemă se înrăutăţeşte pe zi ce trece," a declarat George Oliver, director executiv al diviziei GE Infrastructură - Tehnologii pentru Procesarea Apei.

Furnizînd 200.000 metri cubi de apă potabilă pe zi şi reducînd consumul de energie şi costurile totale, acest proiect de tip "construieşte-deţine-operează" va diminua criza de apă potabilă. În prezent, populaţia Algeriei are mari probleme cu lipsa apei, cauzată de condiţiile climaterice, ploile neregulate şi infrastructura veche, ce poate provoca imense pierderi de-a lungul reţelei de dis-tribuţie. Din cauză că rezervele de apă curată sînt extrem de sărace, locuitorii Algerului primesc apă doar o dată la trei zile.

Fondat de GE (70%) şi AEC (30%), Hamma va fi primul proiect cu finanţare privată din Algeria, destinat desalinizării apei prin osmoză inversă. Hamma va fi şi cea mai mare uzină de desalinizare a apei din Africa, precum şi una dintre cele mai mari uzine de acest tip din lume. OIPC, care ajută companiile din SUA să investească în pieţe noi în curs de dezvoltare, a finanţat acest proiect cu 200 milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb