Gebruder Weiss România a finalizat extinderea hub-ului din Sibiu

G.D.
Companii / 26 ianuarie 2023

Gebruder Weiss România a finalizat extinderea hub-ului din Sibiu

Gebruder Weiss România anunţă finalizarea investiţiei în extinderea hub-ului logistic din Sibiu. Acest proiect a necesitat fonduri de 3,4 milioane de euro, noua suprafaţă adăugată fiind deja integrată în operaţiunile companiei, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Extinderea centrului logistic din Sibiu a fost necesară în contextul depăşirii semnificative a capacităţii spaţiului de depozitare existent raportat la nevoia de depozitare a clienţilor din portofoliu. Pentru a face faţă volumului de marfă şi cerinţelor din partea clienţilor, am luat această decizie de extindere şi mă bucur să anunţ finalizarea lucrărilor şi darea în folosinţă a noului spaţiu", a declarat Viorel Leca, Director General Gebruder Weiss România.

Potrivit afirmaţiilor sale, suma alocată a fost direcţionată în extinderea depozitului logistic cu 2.250 mp şi dotarea acestuia cu echipamentele necesare.

Filiala din Sibiu a companiei a fost înfiinţată în 2010, cu o suprafaţă de 2.000 mp alocaţi operaţiunilor de cross-docking, în urma unei investiţii de 1,2 milioane de euro. În 2017 spaţiul de depozitare a fost extins cu 2.500 mp şi a ajuns la 4.500 mp spaţiu de depozitare şi cross-docking, fiind alocate fonduri de 3,2 milioane de euro, subliniază sursa citată.

"Odată cu noua extindere, hub-ul nostru din Sibiu ajunge la o suprafaţă de 6.500 mp, locaţia fiind 100% în proprietatea companiei. Aceasta nouă investiţie ne va permite să deservim mai bine nevoile clienţilor actuali şi vom putea da curs şi noilor solicitări din partea celor potenţiali", a mai spus Viorel Leca.

Acesta a subliniat, de asemenea, că filiala din Sibiu oferă o gamă completă de servicii: transport intern, internaţional, soluţii logistice şi depozitare. În plus, datorită poziţiei geografice - în centrul ţării şi în imediata proximitate a autostrăzii Sibiu - Piteşti, filiala reprezintă un hub logistic strategic atât pentru distribuţia internă, cât şi pentru transportul bunurilor în Europa de Vest. Doar în 2021, filiala a gestionat aproximativ 145.000 de transporturi, cumulând 135.000 tone.

Tocmai din aceste motive, compania se concentrează, pentru moment, pe consolidarea activităţii existente în cadrul filialei din Sibiu, pentru a ajunge în cel mai scurt timp la un grad de ocupare de 100%. Pe termen mediu însă, Gebruder Weiss România ia în calcul o nouă extindere a spaţiului, în funcţie de nevoile şi cerinţele clienţilor.

Totodată, conducerea locală acordă o atenţie deosebită proiectului Lean Management, implementat în zona de depozit, ale cărui beneficii se traduc prin eficientizarea proceselor, reducerea timpilor de operare şi fluidizarea fluxului de mărfuri.

"Atingerea obiectivelor Lean a fost posibilă datorită nivelului ridicat de implicare, dedicare şi profesionalism a echipei de proiect. Ne vom asigura că principiile 5S se vor aplica în continuare, inclusiv în locaţii noi", a mărturisit Viorel Leca.

"O altă provocare pe care o întâmpinăm este atragerea de personal suplimentar pentru zona de depozit. În acest moment suntem în căutare de manipulanţi şi stivuitorişti, procesul de recrutare fiind unul în continuă desfăşurare, care depinde şi de volumul de marfă ce necesită manipulare", a mai afirmat reprezentantul companiei în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb