Gelu Diaconu a fost audiat la DNA în dosarul Tel Drum

D.I.
Anticorupţie / 19 martie 2018

Gelu Diaconu

Gelu Diaconu

Fostul şef al ANAF Gelu Diaconu a fost audiat astăzi de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul Tel Drum, el declarându-le jurnaliştilor, la ieşire, că tot ce ştie sunt "informaţii publice" şi că s-a "insipirat şi de pe Google", informează News.ro.

Gelu Diaconu a foat audiat timp de aproximativ două ore.

La remarca jurnaliştilor că a dat o declaraţie în dosarul Tel Drum, în care este urmărit penal Liviu Dragnea, fostul şef al ANAF a reacţionat: "Cine v-a spus asta? (...) Verificaţi-vă sursele, eu nu ştiiu nimic, ştiu exact ce ştiţi şi dumneavoastră, sunt informaţii publice".

"Când eram eu şeful Fiscului nu îmi amintesc despre un caz Tel Drum. Presupun că acum este investigat", a mai afirmat Gelu Diaconu după audieri.

Întrebat despre afirmaţiile făcute pe Facebook despre Tel Drum şi Liviu Dragnea, Gelu Diaconu a precizat: "M-am insipirat şi de pe Google. Trebuie să realizaţi că în această fază nu vă poot spune multe lucruri, dar nu vă aşteptaţi nici că deţin cine ştie ce informaţii. Procurorilor sunt obligat să le spun adevărul".

În ultima perioadă, Gelu Diaconu a postat pe Facebook mai multe mesaje şi care a făcut referire la legăturile lui Liviu Dragnea cu firma Tel Drum şi l-a acuzat pe preşedintele PSD că minte, după ce a spus că nu are nicio legătură cu firma Tel Drum.

DNA a anunţat în 17 ianuarie că a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale firmei Tel Drum, precum şi poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în conturile bancare deţinute aceasta, până la concurenţa sumei de 32.118.589,51 lei (reprezentând suma foloaselor necuvenite şi suma cu care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat). La aceeaşi dată, DNA a anunţat extinderea urmăririi penale în cazul societăţii, cercetată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu.

În acest dosar, în 13 noiembrie 2017, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, alături de alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb