GELU ŞTEFAN DIACONU: "Legea 29/2018 - o enormă hoţie marca PSD"

Vlad Dobrea
Miscellanea / 18 ianuarie 2018

Gelu Stefan Diaconu

Gelu Stefan Diaconu

Actualizare 14:25 Ministerul Finanţelor Publice a dat aviz negativ în cazul Legii 29/2018

În cadrul dezbaterii publice privind legea 29/2018, aceasta a primit aviz negativ, precizează Ministerul Finaţelor Publice într-un comunicat remis astăzi Redacţiei.

Potrivit documentului, Legea 29/2018 a reprezentat o iniţiativă legislativă, aceasta primind aviz negativ, ceea ce reprezintă absenţa susţinerii Ministerului Finanţelor Publice.

Ministerul Finanţelor Publice afirmă că şi-a menţinut poziţia pe tot parcursul procesului legislativ.

(D.I)

--------

Gelu Ştefan Diaconu, fost şef al ANAF, atenţionează într-o postare pe Facebook, astăzi, că o lege privind anularea unor obligaţii fiscale, adoptată de Parlament la finalul anului trecut şi promulgata în urmă cu două zile de preşedintele Klaus Iohannis, şterge "dintr-un condei datoriile şmecherilor, baronilor locali şi ale familiilor politrucilor cu afaceri în imobiliare".

Mai exact, susţine Diaconu, Legea 29/2018 anulează impozite şi contribuţii sociale pentru dezvoltatori imobiliari ce au construit cvartale de blocuri de birouri şi locuinte în cele mai luxoase zone ale ţării, dar că "aceşti şmecheri, pentru a evita plata taxelor către stat, "au construit pe persoană fizică" plătind impozite neglijabile în acelaşi cuantum prevăzut în Codul Fiscal pentru amărâtii care au tranzacţii ocazionale". Legea a fost iniţiată de patru parlamentari PNL, între care şi Raluca Turcan.

"Mă întreb cum de preşedintele Iohannis (sau consilierii săi) nu a sesizat aceasta mârşăvie şi a promulgat legea", a mai scris Diaconu.

Iniţiatorii acestui proiect de lege sunt patru deputaţi PNL: Bogdan-Iulian Huţucăa, Claudiu-Vasile Răcuci, Ion Ştefan şi Raluca Turcan.

Proiectul a fost adoptat de Senat pe 7 noiembrie 2017 şi apoi de Camera Deputaţilor, decizională, pe 21 decembrie 2017. Legea a fost trimisă preşedintelui Iohannis pentru promulgare pe 30 decembrie 2017.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nici măcar nu ați elaborat norme metodologice de compensare a impozitului pe transferul dreptului de proprietate de 1-3% cu cel pe venitul din activități independente de 16% și ați relizat, cu bună știință o dublă impunere. Unde este corectitudinea domnule Deaconu? Ori faceți o treabă corectă până la capăt ori recunoașteți că sunteți ipocrit.

    Legea in sectiunea impozitului este una corecta. Nu poti sa emiti adrese ca nu se datoreaza impozit pt activitati independente pt ca apoi sa spui ca ce ai zis in 2013, 2014, 2015 nu era corec 

    Firmele sau PFA-urile plătesc simultan 3% din cifra de afaceri si 16% impozit pe profit domnule Diaconu?

    1. Fiecare smecher are interesele lui. Acesta-i adevarul in orice institutie

     

    Preţul într-un contract civil reprezintă baza impozabilă care este folosită la calculul impozitului pe venit pentru tranzacţiile impozabile din patrimoniul personal defipte de art 111 CF. ANAF a reîncadrat patrimoniul personal ca activitate economică, folosind aceiaşi bază impozabilă pentru calculul TVA defipte de art 269 CF. Deci preţul reprezintă principalul si atasat pretului sunt impozitul pe venit si TVA ce reprezinta accesorii in sensul in care ele urmeaza intotdeauna principalul. Daca am avea  

    •cercul multimea A=baza impozabila si impozit si  

    •cercul multimea B=baza impozabila si TVA,  

    •operațiunea de intersecție a elementelor a două mulțimi este baza impozabila.  

    Partea comună ambelor cercuri este intersecția acestora. Daca impozitul este un accesoriu al principalului si TVA este tot accesoriu.  

    Art 1 din Legea 29/2018 spune că în cazul tranzacțiilor pentru care s-a aplicat impozitul pe venit din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal al persoanelor fizice, se anulează diferențele de obligații fiscale principale, stabilite de organul fiscal ca urmare a reîncadrării acestor venituri ca venituri obținute de către persoanele fizice din transferul proprietăților imobiliare care fac parte din patrimoniul afacerii. 

    Dacă nu poţi reîncadra baza impozabilă adică principalul pentru impozitul pe venit, logica teoriei mulţimilor spune că nu poţi reîncadra baza impozabilă adică principalul pentru TVA. Matematica, bat-o vina!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb